«Χτίζοντας» το Ομαδικό Πνεύμα – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

«Χτίζοντας» το Ομαδικό Πνεύμα

Η καλή απόδοση μιας ομάδας οφείλεται κυρίως στην ομαδική δουλειά των παιχτών. Η συνεργασία, η υποστήριξη αλλά και η καλή σχέση μεταξύ τους οδηγεί και σε καλά αποτελέσματα.

Κάποια στοιχεία που πρέπει να έχουν οι παίχτες μιας ομάδας για την καλύτερη παρουσία της είναι:

– Οι παίχτες πρέπει να πιστεύουν στο ομαδικό πνεύμα. Το να θεωρεί κάποιος τον εαυτό του ως καλύτερο μέσα στην ομάδα και να παίζει ατομικά, ακόμα και αν σκοράρει, δε μπορεί να θεωρηθεί ότι με αυτό το τρόπο βοηθάει τους συμπαίχτες του καθώς δε συνεργάζεται μαζί τους. Ο κάθε παίχτης πρέπει να έχει στο νου του ότι ανήκει σε μια ομάδα και ότι οι νίκες της πρέπει να οφείλονται στην προσπάθεια όλων.

– Ο κάθε παίχτης πρέπει να ενθαρρύνει τους άλλους και να τους επαινεί για κάθε τους καλή προσπάθεια, επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι που μπορεί να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, μπορεί να ανέβουν ψυχολογικά και παράλληλα με την καλή συνεργασία, το δέσιμο της ομάδας να γίνεται πιο δυνατό.

– Οι μικρές θυσίες του κάθε παίχτη σημαίνουν πολλά για την ομάδα. Και όταν λέω μικρές θυσίες εννοώ, για παράδειγμα, το να μπει κάποιος “τοίχος” ανάμεσα στον συμπαίχτη του και τον αντίπαλο ώστε να βρει ελεύθερο χώρο για να σκοράρει ή ακόμα να προλάβει την επίθεση της αντίπαλης ομάδας και να κλέψει την μπάλα.

– Πρέπει να επικρατεί πάντα ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα χωρίς καβγάδες και συγκρίσεις. Πολύ βασικό στοιχείο είναι να μην κατηγορεί ο ένας τον άλλον για μια άσχημη μέρα ή μία ήττα. Να έχουν όλοι οι παίχτες στο μυαλό τους ότι είναι μια δεμένη ομάδα και ότι όλοι κάνουν λάθη. Με αυτόν τον τρόπο, και με τη βοήθεια του προπονητή, μπορούν να διορθώνουν τυχόν λάθη τους και να βελτιώνουν συνέχεια την παρουσία και την απόδοση της ομάδας τους.

 

ΠΗΓΗ: http://sports-academies.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ