Φιλική νίκη ο Μ. Αλέξανδρος Πέλλας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Φιλική νίκη ο Μ. Αλέξανδρος Πέλλας

Ένα πολύ χρήσιμο φιλικό παιχνίδι για τους δύο προπονητές έγινε στα Κουφάλια, με τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας να είναι τελικά ο νικητής λόγω εμπειρίας, ποιότητας, ετοιμότητας και βάθους.

Φυσικά καθετί καθαρά ποδοσφαιρικό επισκιάστηκε, από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών της Πέλλας, που χρειάστηκε η διακομιδή τους σε νοσοκομεία των Γιαννιτσών και της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει διάγνωση και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ρέκος και Καραμούζας οι άτυχοι, που μπορεί να πήραν εξιτήριο, αλλά με τον πρώτο με πιο σοβαρό τραυματισμό, να χρειάζεται και μαγνητική σήμερα για την ακριβή διάγνωση και αποκατάσταση του προβλήματος.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, σε ολόκληρο τον αγώνα οδηγός η Πέλλα, αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παρά την φλύαρη υπεροχή και την κατοχή της, βρήκε απέναντί της έναν καλοστημένο αντίπαλο με σωστή τακτική και προσανατολισμό, που της έβαλε δύσκολα και την ανάγκασε όχι μόνο σε πολλά εύκολα λάθη σε όλες τις γραμμές της, αλλά και να βρεθεί δίκαια πίσω στο σκορ με 0-1, σε μια πολύ καλή αντεπίθεση και ωραίο πλασέ του Μυλωνά(33′).

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού τόσο οι πολλές επιθετικές προσπάθειες της Πέλλας ήταν οι περισσότερες ημιτελείς ανορθόδοξες ή άστοχες, όσο και οι καλές στιγμές του Ευρωπού, ήταν σχετικά περιορισμένες και όχι ιδιαίτερα φιλόδοξες.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, η Πέλλα με τις αλλαγές φρεσκαρίστηκε, έγινε πιο ομοιογενής, πιο πιεστική, πιο επιθετική και πιο αποτελεσματική, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και πέτυχε τέσσερα γκολ, ανατρέποντας εικόνα και αποτέλεσμα.

Ο Τάσος Μπρατσούδης πρωταγωνιστής και εκτελεστής, που πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα (64′, 70′ και 76′), ενώ το τέταρτο και τελευταίο μπήκε από πόδι αμυντικού (84′) που άλλαξε εντελώς την πορεία της μπάλας, ύστερα από επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Βουδούρη.

Ο Ευρωπός που έμεινε εμφανώς από δυνάμεις και αλλαγές, αφού συν τοις άλλοις είχε και απουσίες, περιορίζοντας αισθητά τις δυνατότητες αντίδρασης του, είχε δύο πολύ καλές στιγμές που όμως δεν αξιοποίησε ώστε να μειώσει το σκορ, αστοχώντας από ιδανικές θέσεις μέσα από την περιοχή και πλάγια.

Η Πέλλα παρουσιάστηκε κουρασμένη με βαριά πόδια από τις σκληρές προπονήσεις και με προβλήματα στο πρώτο μέρος τόσο στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία, όσο και στις τελικές επιθετικές επιλογές και προσπάθειες, παρότι με πάρα πολλές μπάλες στα πόδια, έδειχνε βραχυκλωμένη και ασύνδετη, με τους ποδοσφαιριστές της να μην βρίσκονται σε πολύ εύκολες κατά περίσταση φάσεις, ούτε με «ραντεβού»…

Στο δεύτερο σαφώς πιο δεμένη, βελτιωμένη και προσανατολισμένη, με καλό ρυθμό, έβρισκε πιο εύκολα και τους τρόπους και τις λύσεις να απειλήσει και να σκοράρει, παίρνοντας εντέλει δίκαια την πρώτη της φετινή φιλική νίκη.

Ο Ευρωπός εξέπληξε με την καλή παρουσία του στο πρώτο μέρος, σίγουρα ομάδα καλύτερη και πιο «ποδοσφαιρική» απ’ κείνες που αντιμετώπισε τις προηγούμενες χρονιές η Πέλλα. Είχε καλή αμυντική λειτουργία, σωστή κυκλοφορία και λειτουργία, κι αν δεν ήταν άτολμη επιθετικά, με επιθετικές ενέργειες που υπολείπονταν αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης, ίσως δημιουργούσε σ’ αυτό το διάστημα περισσότερα προβλήματα στην Πέλλα.

Στο δεύτερο δεν άντεξε στην πίεση, έβγαλε κούραση, κι ελλείψει περισσότερων λύσεων και επιλογών από τον πάγκο, παραδόθηκε σχετικά εύκολα στις πιο απαιτητικές επιθετικές διαθέσεις της αντιπάλου της.

Περαστικά εύχεται σύσσωμη η ομάδα της Πέλλας, στους δύο τραυματίες ποδοσφαιριστές της, ταχεία ανάρρωση και γρήγορα πάλι στα γήπεδα και σε κάθε τους καθημερινή δραστηριότητα.

Η διοίκηση του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ευχαριστεί θερμά και την ομάδα του Π.Α.Ο. Κουφαλίων, για την προετοιμασία και παραχώρηση του βοηθητικού γηπέδου, προκειμένου να διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης Γ.): Μπρατσούδης Χ., Γάκης, Σιδέρης, Λαμπρούδης, Πρέτσι, Τανταλίδης, Καρατζιάς, Λιτοβολής, Βουδούρης, Ρέκος, Βογιατζής.

Αγωνίστηκαν κατά την διάρκεια οι: Κιοσελάκης, Καραμούζας, Μπρατσούδης Τ., Πλιόγκας Γ., Καμπούρης, Σταυρακάκης, Κωνσταντινίδης, Στάγκος.

Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι Καμπαλής, Αλευρούδης Κ., Λυσίτσας, Σαμαράς, Κατσαμακτσής, Πλιόγκας Η., Αλμπάνης.

Απόλλων Ευρωπού (Κυριακίδης Α.): Καράι Μ., Καράι Γ., Γκουντενούδης, Υψηλάντης, Τσόκου, Κυριακίδης Π., Καραελευθερίου, Μυλωνάς, Ματζάρης, Ναλμπάντης, Κατσιπίδης.

 

Πηγή: a-pella.blogspot.com

More in ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ