Υποχρεούνται να πληρώσουν χωρίς να το επιλέξουν! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Υποχρεούνται να πληρώσουν χωρίς να το επιλέξουν!

Μπορεί μεν η νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδος να περιλαμβάνει και τις 53 Κυπελλούχους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο φαντάζουν.

Μπορεί μεν η νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδος να περιλαμβάνει και τις 53 Κυπελλούχους των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο φαντάζουν.

Οι ομάδες του Ερασιτεχνικού θα έχουν σίγουρα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να παίξουν με σπουδαίους αντιπάλους και πολύ περισσότερο να ενισχύσουν κάπως τη φήμη και το brand name τους, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με το αζημίωτο.
Κι αυτό διότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε να θεσπίσει παράβολο ύψους 500 ευρώ για να δηλώσουν συμμετοχή οι ερασιτεχνικές ομάδες! Ποσό το οποίο για μη επαγγελματικά σωματεία μόνο μικρό δεν θεωρείται.

Τουναντίον, κρίνεται απαγορευτικό για τις διοικήσεις ορισμένων εξ αυτών, οι οποίες ήδη έχουν χάσει το κίνητρό τους και σκέφτονται το ενδεχόμενο να μη λάβουν μέρος.

Φέτος, το να μη δηλώσει μία ερασιτεχνική ομάδα συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτικό. Την επόμενη χρονιά όμως, είναι! Δηλαδή από το 2019-20 τα ερασιτεχνικά σωματεία θα καλούνται να πληρώνουν υποχρεωτικά 500 ευρώ παράβολο, αλλιώς θα δέχονται τις προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ποινές! Συνυπολογίζοντας δε και τα έξοδα για διαιτητές και μετακινήσεις, οι ομάδες αναμένεται να χρειάζονται πάνω από 1.000 ευρώ για να συμμετάσχουν μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας!

Ο… αναβαθμισμένος λοιπόν θεσμός, στη θεωρία προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τους «μικρούς» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην πράξη όμως μάλλον τους καταδικάζει. Κι αυτό διότι σιγά-σιγά εκείνοι θα αρχίσουν να χάνουν το κίνητρό τους για διάκριση, καθώς εν τέλει το να προοδεύεις στο ποδόσφαιρο της χώρας σου γυρνάει πολύ περισσότερο μπούμερανγκ, παρά σε βοηθάει.

Οι ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος θα πρέπει να καταβάλουν το παράβολο αυτό το πολύ έως τις 31 Ιουλίου, που «εκπνέει» η προθεσμία. Για την Ιστορία, το παράβολο για της ομάδες της Super League ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, ενώ για τη Football League στις 3.000 ευρώ. Και για τις δύο επαγγελματικές λίγκες η συμμετοχή είναι υποχρεωτική, κάτι που θα συμβεί και για τους ερασιτέχνες από του χρόνου.

*Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα διεξαχθεί ξανά ο τελικός του Κυπέλλου στις 18 Μαΐου 2019, καθώς η ΕΠΟ όρισε την έδρα ανεξαρτήτως ποιες θα είναι οι ομάδες που θα προκριθούν, ούτως ώστε να αποφύγει πάλι τυχόν διλήμματα της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: matchnews

More in ΓΕΝΙΚΑ