Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων στο πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα θρανία» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων στο πρόγραμμα της Ε.Π.Ο. «Πάσα στα θρανία»

Το δημοτικό σχολείο Γαλατάδων ήταν ο επόμενος σταθμός του προγράμματος της ΕΠΟ με τίτλο «Πάσα στα θρανία».

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας για την φετινή σχολική περίοδο το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδικτυακή ομιλία με στελέχη και προπονητές της ΕΠΟ. Λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων με την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στην Αθήνα ο κ. Αντωνίου απουσίαζε και σύντομο χαιρετισμό έκανε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας κ. Γιάννης Στογιαννίδης, εκπροσωπώντας την ΕΠΣ Πέλλας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Παντακίδης Διαμαντής με τον Γυμναστή κ. Ινεμπολίδη Παύλο και τη Δασκάλα του τμήματος κα Μηλώση Γεωργία συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Κάποια στοιχεία για το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ισόρροπη ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε στέρεες βάσεις, δίνει με ιδιαίτερη χαρά το βήμα στα παιδιά να επαναφέρουν σε πρώτο πλάνο τα βασικά συστατικά του «βασιλιά των σπορ» και να παραδώσουν μαθήματα στους πρεσβύτερους.

Το σημαντικότερο εγχώριο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς μετατρέπεται σε μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής, με έργα μαθητών και μαθητριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία».

Ζωγραφιές πολύχρωμες, χαρούμενες, συγκινητικές, με σπουδαία και επίκαιρα μηνύματα που δημιουργήθηκαν με αγάπη, φαντασία, ελπίδα και αγνότητα από το μέλλον της πατρίδας μας!

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ως κύριους στόχους έχει τη διάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου, την προσέλκυση νεαρών μαθητών και μαθητριών στο άθλημα, τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Κύρια σημεία του προγράμματος είναι οι επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η διοργάνωση μαθητικών τουρνουά επίδειξης, η πρόσκληση μαθητών σε αγώνες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, η χορήγηση αθλητικού και εκπαιδευτικού υλικού σε μαθητές και σχολικές μονάδες και η πρόβλεψη για ποδοσφαιρικούς διαγωνισμούς.

Επιπλέον, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, το οποίο περιέχει σύντομη αναδρομή στην ιστορία του αθλήματος, προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης και ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αφιέρωμα στην ιστορική επιτυχία της Εθνικής Ομάδας στο EURO 2004, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σχολικό έτος 2017-2018 έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 12.000 μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με το 85% εξ αυτών να προέρχονται από σχολικές μονάδες εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης από Ειδικά, Μειονοτικά και Διαπολιτισμικά σχολεία.

Επιπλέον, αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό στάλθηκε σε περισσότερα από 400 ολιγοθέσια σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών και απομονωμένων μικρών νησιών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο γνώρισε εξ αρχής την ενθουσιώδη υποδοχή από τη μαθητική κοινότητα, απαιτήθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικής κοινότητας και Ομοσπονδίας, πάντα με σεβασμό και φροντίδα στις διαδικασίες των αρμόδιων φορέων.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΓΕΝΙΚΑ