Συγκλονιστικός Μαθ Τοπλ για τον τζόγο στο ποδόσφαιρο – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Συγκλονιστικός Μαθ Τοπλ για τον τζόγο στο ποδόσφαιρο

Ο Ματ Τοπλ πάλεψε με την κατάθλιψη, κατάφερε να τη νικήσει και ένα χρόνο μετά μιλάει για τον τζόγο που στοιχειώνει εκείνον και το ποδόσφαιρο.

Ο Βρετανός ποδοσφαιριστής, Μαθ Τοπλ, καλείται αν δώσει ακόμα έναν αγώνα με τον εαυτό του.

 

Ο 26χρονος παίκτης της Νοτς Κάουντι μίλησε πέρυσι στο Talksports.com για την μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. Για εκείνα που του έδωσαν δύναμη ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα αλλά και την τεράστια προσπάθεια του να προειδοποιήσει τον κόσμο από τις ψυχικές ασθένειες.

Η θεραπεία που ακολούθησε τον οδήγησε στη μεγαλύτερη νίκη της ζωής του. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει τώρα όμως, υπήρξε μια δυσκολία μπροστά του και αυτή ήταν ο εθισμός στον τζόγο.

«Είμαι παθιασμένος τζογαδόρος για όσο μπορώ να θυμηθώ και αυτό έχει προκαλέσει κάποιες από τις χειρότερες αναμνήσεις μου», είπε στα social media.

Μέσα από αυτό, επιθυμεί να δώσει δύναμη σε εκείνους που έχουν μπροστά τους παρόμοια προβλήματα και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ώστε να ξεφύγουν από τις δυσκολίες που βασάνιζαν και εκείνον για χρόνια.

Αναλυτικά το μήνυμα του στα social media:

«Το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου ήταν το να είμαι ανοιχτός και ειλικρινής σχετικά με την ψυχική μου υγεία. Με κάνει να νιώθω πιο υπερήφανος από ποτέ. 

Το ότι βγήκα από τις πιο σκοτεινές μου μέρες και κατάφερα να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Για αυτό νιώθω την ανάγκη να είμαι ανοιχτός και ειλικρινής για πρώτη φορά, σχετικά με ένα άλλο πρόβλημα που είναι μέρος της ζωής μου από όταν ήμουν 16 ετών.

Είμαι παθιασμένος τζογαδόρος για όσο μπορώ να θυμηθώ και αυτό έχει προκαλέσει κάποιες από τις χειρότερες αναμνήσεις μου.

Πολλές φορές έχω προσπάθησα να διακόψω και ήταν όλες ανεπιτυχείς. Έφτασα κοντά να χάσω τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, όταν προσπάθησαν να με βοηθήσουν. Είναι αρρώστια. Πρέπει να πάρεις απόφαση να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλιώς δεν θα καταφέρεις να το ξεπεράσεις.

Είμαι ένα μήνα καθαρός από τον στοιχηματισμό. Και είμαι περήφανος για αυτό. Καταλαβαίνω ότι είμαι περίπλοκος χαρακτήρας, αλλά για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Για την βαθιά δύναμη, η οποία με κάνει να μην τα παρατάω ποτέ.

Το πρόβλημα αυτό είναι συχνό στο ποδόσφαιρο. Κάτι πρέπει να γίνει. Ελπίζω να μπορώ να βοηθήσω ξανά, για να γίνει η αρχή».

 

Πηγή: metrosport.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ