Στον… ΕΦΚΑ οι διαιτητές – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον… ΕΦΚΑ οι διαιτητές

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Επέκταση κάλυψης εργοσήμου στους διαιτητές» υπάρχει η διάταξη για καταβολή εργοσήμου στον ΕΦΚΑ. 
Η αιτιολογική έκθεση για να ενταχθούν στο εργάσημο αναφέρει:

Με την προτεινόμενη διάταξη επιλύεται το ζήτημα που είχε ανακύψει σχετικά με την αμοιβή και ασφάλιση των διαιτητών. Οι υπηρεσίες του διαιτητή έχουν περιστασιακό χαρακτήρα, αφού προσφέρονται συνήθως μια φορά την εβδομάδα ή και σε αραιότερα χρονικά διαστήματα και αποκλειστικά στο γήπεδο. Ακόμα, οι διαιτητές αμείβονται μόνο όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη διενέργεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και πληρώνονται από την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα, κάτι που έχει ως συνέπεια η γηπεδούχος Π.Α.Ε ή το ποδοσφαιρικό σωματείο αποτελεί τον οιονεί «εργοδότη» τους.
Τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια να υπάρχει ένα καθεστώς αβεβαιότητας σχετικά με τον τρόπο αμοιβής και ασφάλισης των διαιτητών των αγώνων ποδοσφαίρου.
Με τη διάταξη επιλύεται με οριστικό τρόπο το ζήτημα αυτό προς όφελος των διαιτητών που θα μπορούν πλέον να αμείβονται και να ενταχθούν σε ένα καθεστώς ασφάλισης και προς όφελος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που θα εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές από την απασχόληση των διαιτητών. Η οριστική αυτή διευθέτηση του θέματος θα γίνει με την ένταξη των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών αγώνων στο εργόσημο.

Το όλο θέμα το χειρίστηκε και το κάτέθεση ο πρώην διαιτήτης και νυν βουλευτής κ.Κωνσταντινέας.

• Επίσης μετά από προσωπικές ενέργειες του προέδρου της ΕΠΟ κ.Γραμμένου σύντομα θα γίνει η καταβολή των αμοιβών των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών. Τα χρήματα υπάρχουν ήδη στο ταμείο της ΕΠΟ και θα καταβληθούν μόλις ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά προβλήματα και κυρίως αυτό που είπαμε με το εργόσημο.

 

Πηγή: epsm24.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ