Σκόρερ σε ματς της ΕΠΣ Ηλείας ο…γιατρός αγώνα! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Σκόρερ σε ματς της ΕΠΣ Ηλείας ο…γιατρός αγώνα!

Το μοναδικό γκολ της νίκης της Δάφνης Ανδραβίδας επί του Ηλειακού Βαρθολομιού για την Α2 της ΕΠΣ Ηλείας πέτυχε ο παίκτης που ήταν δηλωμένος ως γιατρός. Στην ασάφεια του ΚΑΠ και το διαιτητή παρέπεμψαν οι γηπεδούχοι.
Όπως αναφέρει το Sport24, δύο δουλειές έκανε στην Ανδραβίδα ο Νίκος Δημητρίου. Ήταν δηλωμένος ως ο γιατρός στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας, αλλά κι αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της νίκης της Δάφνης (1-0) απέναντι στον Ηλειακό Βαρθολομιού ως δηλωμένος στην 18άδα των γηπεδούχων.
Μάλιστα, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Πρώτη» οι διοικούντες τη Δάφνη υποστήριξαν ότι αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές κατά την τρέχουσα σεζόν. Σε ερώτηση για το «ασυμβίβαστο» ταυτόχρονης εκτέλεσης χρεών ποδοσφαιριστή – γιατρού, παρέπεμψαν στην ασάφεια του ΚΑΠ και το διαιτητή, υποδεικνύοντάς ως τον μόνο υπεύθυνο για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής της αναμέτρησης.
Ο ΚΑΠ αναφέρει:
«Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής. Εάν διεξαχθεί ο αγώνας, πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο».
Τι θα γινόταν, ωστόσο, σε περίπτωση τραυματισμού του γιατρού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης;

More in ΓΕΝΙΚΑ