«Σεισμό» σε Αίγυπτο και Αραβία προκάλεσε η Κουρομπίλια – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

«Σεισμό» σε Αίγυπτο και Αραβία προκάλεσε η Κουρομπίλια

Η παρουσία της Ελληνίδας βοηθού διαιτητή στον φιλικό αγώνα της Αιγύπτου με το Βέλγιο έγινε αντικείμενο σχολιασμού

Σε κεντρικό πρόσωπο του φιλικού αγώνα του Βελγίου με την Αίγυπτο εξελίχθηκε η Χρυσούλα Κουρομπίλια.

 

Οχι δεν τα έκανε θάλασσα, αλλά η Ελληνίδα βοηθός διαιτητή είχε άψογη απόδοση στο παιχνίδι. Απλώς η παρουσία της και μόνο έγινε πρώτο θέμα σε αραβικές και αιγυπτιακές ιστοσελίδες.

 

Βλέπετε σ΄αυτές της χώρες η ύπαρξη μιας εκπροσώπου του ωραίου φύλου στους αξιωματούχους ενός αγώνα είναι από μόνο του γεγονός.

 

Στην Αίγυπτο, γυναίκες διαιτητές και βοηθοί υπάρχουν μόνο από την τρίτη κατηγορία και κάτω που δε θεωρείται επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι «Φαραώ» συναντούν μια γυναίκα σε αγώνα τους.

 

Μετά το τέλος του αγώνα έδωσε συνέντευξη σε αιγυπτιακό μέσο και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Κάθε γυναίκα μπορεί να γίνει ένας διακεκριμένος διαιτητής, με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πειθαρχία».

 

Σε ερώτηση για την Εθνική Αιγύπτου και τον Σαλάχ δήλωσε: «Ξέρω τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος είναι ένας θαυμάσιος παίκτης και εύχομαι το καλύτερο για την Αίγυπτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας”»

 

Στο τέλος αναφέρθηκε στον αιγυπτιακό πολιτισμό και πως είναι ένα όνειρο να ταξιδέψει εκεί από τότε που ήταν 10 χρονών και πως θα ήθελε να διαιτητεύσει ένα παιχνίδι στην Αίγυπτο στο μέλλον.

More in ΓΕΝΙΚΑ