Προκήρυξη στην Α’ Κατηγορία, προβιβασμός & υποβιβασμός – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α' ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Προκήρυξη στην Α’ Κατηγορία, προβιβασμός & υποβιβασμός

Στην Α’ Κατηγορία των δυο ομίλων οι πρωταθλητές ανεξαρτήτου βαθμολογικής διαφοράς ανέρχονται στην Α1 Κατηγορία. Η δευτεραθλήτρια ομάδα για να καπαρώσει οριστικά την 2η θέση θα πρέπει να έχει διαφορά μεγαλύτερη η ίση των 4 βαθμών.

Αν η διαφορά είναι μικρότερη η ίση των 3 βαθμών γίνεται αγώνας play offs 2ος-3ος στην έδρα του 2ου, σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση και πέναλτι.

Σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ορίζεται νοκ άουτ παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.

Σε περίπτωση που υποβιβαστεί 1 η καμία ομάδα από την Γ’ Εθνική οι δυο δευτεραθλήτριες ομάδες ανέρχονται απευθείας στην Α1 Κατηγορία.

Σε περίπτωση υποβιβασμού και των 2 ομάδων από την Γ´ Εθνική, οι δευτεραθλήτριες ομάδες, δίνουν αγώνα νοκ άουτ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής ανέρχεται στην Α1 Κατηγορία.

 

Υποβιβασμός.

Οι  ομάδες που κατέλαβαν την 14η θέση κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Κατηγορία.

Αγώνας play out 12ος-13ος για την δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί από κάθε όμιλο θα διεξαχθεί αν η διαφορά είναι μικρότερη η ίση των 4 βαθμών.

Σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας, ορίζεται δεύτερο νοκ άουτ παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.

Αν υποβιβαστούν και οι 2 ομάδες(Αλμωπός & Εδεσσαϊκός) από την Γ’ Εθνική τότε οι ομάδες που τερμάτισαν στην 12η θέση θα δώσουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και η ηττημένη ομάδα υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία.

More in Α' ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ