Προκήρυξη προβιβασμός, υποβιβασμός Α1… – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Προκήρυξη προβιβασμός, υποβιβασμός Α1…

Στην Α1 Κατηγορία η φετινή προκήρυξη της Α1 έχει ως εξής.

Προβιβασμός: Η πρωταθλήτρια ομάδα πρέπει να έχει διαφορά μεγαλύτερη η ίση των 4 βαθμών για να μην υπάρχει η διαδικασία των play offs και να πάρει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.

Σε περίπτωση που η διαφορά είναι μικρότερη των 4 βαθμών έχουμε αγώνες play offs.

1ος-4ος αν η διαφορά τους είναι ίση  η μικρότερη των 6 βαθμών.

2ος-3ος αν η διαφορά τους είναι ίση η μικρότερη των 5 βαθμών.

Οι νικητές των δυο ζευγαριών αγωνίζονται στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά.

Υ.Γ Σε όλα τα παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε παράταση και πέναλτι για τον τελικό νικητή και σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας έχουμε δεύτερο νοκ άουτ παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.

Υποβιβασμός: Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στην Α’ Κατηγορία.

Αγώνες Play out έχουμε αν ο 10ος εχει διαφορα μικρότερη η ίση 4 βαθμών με τον 13ο.

Αν γίνει αγώνας 10ος-13ος τότε γίνεται και το παιχνίδι 11ος-12ος χωρίς βαθμολογική δικλείδα.

Αν δεν γίνει παιχνίδι 10ος-13ος και υποβιβαστεί απευθείας και η 13η ομάδα, τότε για να γίνει αγώνας 11ος-12ος η διαφορά μεταξύ τους θα πρέπει να είναι μικρότερη η ίση των 2 βαθμών.

Αν υποβιβαστεί 1 η και οι 2 ομάδες(Αλμωπός και Εδεσσαϊκός)από την Γ’ Εθνική τότε οι νικητές των ζευγαριών των αγώνων της πρώτης φάσης των play out θα δώσουν αγώνα μεταξύ τους στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά.

Σε περίπτωση που δεν θα γίνουν αγώνες play out(λόγω μεγάλων βαθμολογιών διαφορών) υποβιβάζεται απευθείας και ο 11ος της βαθμολογίας σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από την Γ’ Εθνική.

Υ.Γ Σε όλα τα παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε παράταση και πέναλτι και σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας έχουμε δεύτερο παιχνίδι νοκ άουτ σε ουδέτερο γήπεδο.

More in Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ