ΠΑΟΚ στο Football Medicine Outcomes-Στην 9μελη αποστολή και ο ορθοπαιδικός του Ν. Πέλλας Τρύφων Τότλης – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

ΠΑΟΚ στο Football Medicine Outcomes-Στην 9μελη αποστολή και ο ορθοπαιδικός του Ν. Πέλλας Τρύφων Τότλης

Μια φορά το χρόνο οι κερκίδες του Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα γεμίζουν χωρίς κανείς να έχει την απαίτηση να δει τον Λιονέλ Μέσι. Τα φώτα ανάβουν για τους… Μέσι της ιατρικής. Τους κορυφαίους στον κόσμο στους τομείς της πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά ανάμεσά τους…

Ο Δικέφαλος τα τελευταία χρόνια δείχνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ποδοσφαιριστών με νέες τεχνολογίες, ιατρική υποστήριξη παγκόσμιου επιπέδου, ιδανική αποκατάσταση και αποθεραπεία. Έτσι, σύσσωμο το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στη Βαρκελώνη προκειμένου να συμμετάσχει σ’ ένα από τα κορυφαία συνέδρια του χώρου.

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ Μανώλη Παπακώστα, τους συνεργάτες του ιατρούς Μάκη Παπασούλη και τον εκ Πέλλας Τρύφωνα Τότλη, τον εργοφυσιολόγο επικεφαλής του τμήματος απόδοσης Γιώργο Ζιώγα, τους γυμναστές αποκατάστασης Γιώργο Τσονάκα, Βασίλη Καναρά και τους φυσικοθεραπευτές Σάκη Καπούλα, Πέτρο Νικολακούδη, Γιώργο Γκάγκαλη, Νίκο Μουρατίδη.

Το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ συμμετείχε ενεργά με ελεύθερες ανακοινώσεις και συντονισμό στρογγυλής τράπεζας, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη συμμετείχαν στις εργασίες και ενημερώθηκαν για νέες τεχνολογίες και τεχνικές αποκατάστασης, αποθεραπείας και monitoring. Παράλληλα, σε απόλυτη αρμονία με τη φιλοσοφία της ΠΑΕ, ενισχύθηκαν σημαντικά οι σχέσεις επικοινωνίας με σημαντικούς φορείς του διεθνούς ποδοσφαίρου (FIFA & UEFA medical committees, Isokinetic medical Group, Aspetar, Ομάδες Champions & Europa League και MLS). Οι επιστημονικές παρουσιάσεις της ομάδας και οι συζητήσεις στο περιθώριο του συνεδρίου έδωσαν την ευκαιρία για την ανάδειξη της δουλειάς που γίνεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την αναγνώριση των ομοιοτήτων και διαφορών με αντίστοιχα clubs του εξωτερικού αναδεικνύοντας διεθνή εξωστρέφεια.

Το συνέδριο αυτό, με 2500 – 3000 συμμετέχοντες, αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το χώρο της ιατρικής του ποδοσφαίρου και παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες του χώρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στην εκπαίδευση των στελεχών της και στηρίζοντας την βελτίωση των επιστημονικών σχέσεων του ιατρικού επιτελείου με άλλες ομάδες και διεθνείς φορείς.

Πηγή από paokfc.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ