Πάμε για 4 ομίλους στη Γ΄ Εθνική; – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Πάμε για 4 ομίλους στη Γ΄ Εθνική;

Την επιστροφή των μπαράζ ανόδου μέσω ενός περιφερειακού πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Σταύρος Ψαρρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ.

Όπως αποκάλυψε, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προσανατολίζεται στην συγχώνευση των οκτώ ομίλων της Γ΄ Εθνικής στους μισούς, δηλαδή σε τέσσερις, με 16 ομάδες ο καθένας. Αυτό θα συμβεί από την μεθεπόμενη σεζόν 2019-2020.

Για να γίνει αυτό σημαίνει λιγότερος αριθμός ομάδων στη Γ΄ Εθνική και μοιραία δεν θα μπορούν πλέον να ανεβαίνουν 56 ομάδες κάθε φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι λοιπόν θα επιστρέψουν τα μπαράζ ανόδου μεταξύ των πρωταθλητών κάθε Ε.Π.Σ σε επίπεδο περιφερειών, ώστε μία ομάδα ανά έξι νομούς να εξασφαλίζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμα σχέδια επί χάρτου και για να γίνουν πραγματικότητα θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ τον επόμενο Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που απευθείας οι πρωταθλητές των ΕΠΣ ανεβαίνουν απευθείας στην Γ΄ Εθνική, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους, αφού όποιος δεν ανέβει ή όποιος υποβιβάστηκε φέτος, δύσκολα θα μπορέσει να επιστρέψει εύκολα στα εθνικά πρωταθλήματα.

 

ΠΗΓΗ: stathis1963.blogspot.gr

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ