Ο Παρμάκης νικητής στον 14ο Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Παρμάκης νικητής στον 14ο Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

Ο Μιχάλης Παρμάκης τερμάτισε πρώτος στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», σε χρόνο 2 ώρες 33 λεπτά 24 δευτερόλεπτα.
Μάλιστα ο 35χρονος αθλητής τραυματίστηκε στο μηρό, αλλά δεν τα παράτησε και τερμάτισε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Κρέκας και τρίτος ο Γιάννης Ζαχαράτος. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνη – Βουδούρη σε χρόνο 2 ώρες 48 λεπτά 13 δευτερόλεπτα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο Μιχάλης Παρμάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα. «Ζούμε σε εδάφη ελληνικά, η Μακεδονία είναι ελληνική», είπε χαρακτηριστικά.
«Είχα έναν τραυματισμό την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο έμαθα να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου στα καλα και στα άσχημα. Φέτος πήρα μια απόφαση να σταματήσω για λίγο. Σίγουρα θα ξαναβρεθώ σε οποιοδήποτε πόστο με χρειαστούν«, ανέφερε σχετικά με τραυματισμό του ο Μιχάλης Παρμάκης.

Ο Μιχάλης Παρμάκης τερμάτισε πρώτος και στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», σε χρόνο 2 ώρες, 28 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Ο Έλληνας αθλητής είναι πολυνίκης του νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Έχει βραβευτεί ως κορυφαίος αθλητής της ομοσπονδίας Σέγας (2010), ενώ θεωρείται πλέον ένας από τους καλυτέρους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους, ολων των εποχών.

Η εκκίνηση είχε γίνει στις 8:00 το πρωί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη κεντρική πλατεία Πέλλας και το σημείο του τερματισμού ήταν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή: Thestival.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ