Ο εκ Αρσενίου αρχηγός του Άρη Μπάμπης Παυλίδης από τα 3-5 Πηγάδια: “Χτίζεται κάτι καινούργιο” – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ο εκ Αρσενίου αρχηγός του Άρη Μπάμπης Παυλίδης από τα 3-5 Πηγάδια: “Χτίζεται κάτι καινούργιο”

Η υπογραφή καινούργιου συμβολαίου με τον Μπάμπη Παυλίδη για τα επόμενα τρία χρόνια τον καθιστά πλέον τον παλιότερο στο ρόστερ αφού ήδη βρίσκεται στο club τρία χρόνια. Εμφανώς χαρούμενος, ελαφρώς καταπονημένος από τις πρώτες προπονήσεις του Πάκο Ερέρα, ο μέσος του ΑΡΗ μίλησε στην εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” Για τη νέα πρόκληση αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που συνεπάγεται. Τόσο για τον ίδιο όσο και για την ίδια την ομάδα.

Μπάμπη, νέο συμβόλαιο, νέα χρονιά, νέα κατηγορία… Ολα καινούργια. Πες μας τις πρώτες του εντυπώσεις από αυτό το νέο περιβάλλον στο οποίο «χτίζεται» ο ΑΡΗΣ.

«Αρχικά, θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για το νέο μου συμβόλαιο. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση όπως και το προπονητικό τιμ που με εμπιστεύτηκαν και με ήθελαν στην ομάδα. Είναι σημαντικό ότι ο κ. Ερέρα εισηγήθηκε θετικά για την παραμονή μου. Τα τελευταία τρία χρόνια ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις. Τώρα όμως αλλάζουν όλα. Η ομάδα βρίσκεται εκεί που ανήκει. Σιγά-σιγά “χτίζεται” κάτι καινούργιο και αυτό που αρμόζει στον ΑΡΗ».

-Είχες αγωνία όλο αυτό το διάστημα για την παρουσία σου στην ομάδα;

«Νομίζω ότι δεν ήμουν μόνο εγώ αλλά όλοι οι παίκτες. Περιμέναμε αρκετό καιρό. Ο σωστός προγραμματισμός όμως είναι να έρθει πρώτα προπονητής και μετά να αποφασιστεί ποιοι θα παραμείνουν στην ομάδα».

– Το νέο σου συμβόλαιο, σε καθιστά ως τον παλαιότερο παίκτη της ομάδας. Φυσικά δεν σε… πήραν και τα χρόνια, αλλά ξέρεις ίσως καλύτερα απ’ όλους αυτή τη στιγμή τι σημαίνει ΑΡΗΣ. Σε γεμίζει ευθύνη;

«Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και ο Τσουμάνης, με μία διακοπή όμως στην παρουσία του στην ομάδα. Σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ, έχει πάντα ευθύνες. Είτε είσαι… παλιός είτε όχι. Δεν έχω άγχος. Ξέρω να διαχειρίζομαι καταστάσεις. Στο ποδόσφαιρο, πάντα μαθαίνεις. Ολοι σιγά-σιγά θα μάθουν ποιος είναι ο ΑΡΗΣ. Εγώ είχα την τύχη να συνεργαστώ και με παίκτες όπως ο Νέτο, που με βοήθησαν να αντιληφθώ το μέγεθος αυτού του συλλόγου».

-Πόσο καλό είναι για σένα που επιστρέφεις στη Σούπερ Λιγκ και ειδικά με τον ΑΡΗ;
«Νιώθω πάρα πολύ καλά που επιστρέψαμε στην 1η κατηγορία. Θέλω να πιστεύω ότι και εγώ βοήθησα στα δύσκολα χρόνια του ΑΡΗ, για να επανέλθει στη φυσική του θέση. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είχα ζήσει με τη Βέροια στη Σούπερ Λιγκ. Βρισκόμαστε σε μία ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστήσει».
-Νιώθεις έτοιμος ψυχολογικά;
«Είμαι πάντα καλά. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Δεν χρειάζεται όμως να λέμε πολλά δουλειά. Μόνο δουλειά μέσα στο γήπεδο».

-Τι καινούργιο έχει εισάγει στον ΑΡΗ ο Πάκο Ερέρα. Εστω και αν ακόμα βρισκόμαστε στις πρώτες προπονήσεις.
«Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο ασκησιολόγιο. Του αρέσει να έχει πολύ μπάλα στις ασκήσεις. Θέλει να έχουμε πολλές επαφές με τη μπάλα και την κατοχή. Στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι αρμόζουν σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής».

-Απ’ ό,τι βλέπουμε πάντως, ακόμα και χωρίς πολύ τρέξιμο οι προπονήσεις είναι εξαντλητικές.
«Ισα-ίσα! Ξεκινήσαμε πολύ απότομα (σ.σ. γέλια). Σταδιακά όμως θα προσαρμοστούμε».
-Τι πρέπει να αλλάξει ο Μπάμπης Παυλίδης, για να είναι πιο ανταγωνιστικός σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της Σούπερ Λιγκ;
«Σίγουρα τρόπο σκέψης. Πρέπει να δουλέψω παραπάνω για να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Ολοι έχουμε αδυναμίες. Μέσα από τη δουλειά, πιστεύω ότι θα τις καλύψω».
-Η ομάδα πέρυσι ήρθε εδώ με σχηματοποιημένο το 90% του ρόστερ. Φέτος αυτό δεν ισχύει και οι περισσότεροι θα ενσωματωθούν στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτό, τι μπορεί να σημαίνει;
«Ενα θετικό είναι ότι παρέμεινε ένας κορμός από την περσινή σεζόν. Φέτος βλέπουμε ότι σχεδόν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ αργούν κάπως όσον αφορά τη στελέχωση τους. Οι κινήσεις που γίνονται, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι άνθρωποι της ομάδας προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, για να μην γίνει κάποιο λάθος. Βέβαια θα ήταν καλύτερα να ήμασταν περισσότεροι στο ξεκίνημα, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ».

– Βλέπουμε πολλές κινήσεις από το εξωτερικό. Στον ΑΡΗ της νέας σεζόν όμως σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ελληνικό στοιχείο.
«Εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχει και το ελληνικό στοιχείο. Αρκετά παιδιά έχουν παίξει Σούπερ Λιγκ και γνωρίζουν την κατηγορία. Χρειάζονται όμως και οι ξένοι, για να προσδώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στο σύνολο που θέλει να δημιουργήσει ο προπονητής».

-Εσείς, συζητάτε καθόλου ή σχολιάζετε τις επαφές και τις κινήσεις που γίνονται όσον αφορά το μεταγραφικό;
«Ανυπομονούμε να έρθουν κάποιοι παίκτες. Να τους γνωρίσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Φυσιολογικό είναι να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον».

-Είστε έτοιμοι να τους βάλετε και στο κλίμα;
«Θα τους εντάξουμε αρκετά γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ολοι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για να το κάνουν».

-Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, θα κάνεις ένα φλας μπακ σε όσα έζησες από την 3η Εθνική μέχρι πέρυσι;
«Νομίζω θα είναι καλύτερο να τα ξεχάσω (σ.σ. γέλια). Καλό θα είναι να τα αφήσουμε στην άκρη όλα αυτά και να ζήσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας».

-Με την επιστροφή του ΑΡΗ στη Σούπερ Λιγκ, θα επιστρέψει και πιο μαζικά ο κόσμος στο γήπεδο.
«Από τη στιγμή που η ομάδα επέστρεψε εκεί που ανήκει, ο κόσμος εννοείται ότι θα είναι ακόμα περισσότερος. Ανυπομονούμε να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο και ελπίζουμε να δίνουμε μόνο χαρές στους φίλους της ομάδας από εδώ και πέρα».

 

Πηγή: arenafm.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ