Ο Εδεσσαίος ορθοπαιδικός Dr. Τρύφων Τότλης , σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον ιατρό των Chicago Bulls. – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Εδεσσαίος ορθοπαιδικός Dr. Τρύφων Τότλης , σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον ιατρό των Chicago Bulls.

Ο Εδεσσαίος Dr. Τρύφων Τότλης που είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Θεσσαλονίκη και στην Έδεσσα, είχε την τιμή να έχει δίπλα του κατά την μετεκπαίδευσή του στο Midwest Orthopaedics at Rush τον Dr. Brian Cole, που είναι Αναπληρωτής Διευθυντής και Καθηγητής στην Ορθοπαιδική, καθώς και ο ιατρός των Chicago Bulls και των Chicago White Sox, από τον οποίο πήρε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη την οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες .

 

Dr. Cole, θα ήθελα να μοιραστώ ορισμένες από τις γνώσεις που απέκτησα δίπλα σας με την ελληνική κοινότητα (σ.σ. του Σικάγο). Ασχολείστε κυρίως με αθλητικές κακώσεις, αλλά αντιμετωπίζετε επίσης και ασθενείς που δεν είναι αθλητές. Υπάρχει κάποια διαφορά στον τρόπο προσέγγισης σας ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές, ερασιτέχνες αθλητές και μη αθλητές;

«Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση. Θα έλεγα απλά ότι η μοναδική διαφορά ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές και σε μη αθλητές, εφόσον έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, είναι ότι οι επαγγελματίες αθλητές έχουν ένα χρονοδιάγραμμα και πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ολόκληρο το σύστημα που κινείται γύρω από αυτούς. Έτσι, μπορεί να είναι το ίδιο πρόβλημα στο γόνατο για όλους τους ανθρώπους, αλλά ένας επαγγελματίας αθλητής έχει μεγάλη πίεση χρόνου, έχει μάνατζερ, προπονητές, συμπαίκτες καθώς και πολλούς άλλους ανθρώπους που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων, και αυτό είναι που τους διαφοροποιεί από τη συνήθη λήψη αποφάσεων στους υπόλοιπους ασθενείς με το ίδιο πρόβλημα.

Εδώ μπορώ να πω όμως, ότι η υποχρέωση μας απέναντι σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές είναι ακριβώς η ίδια, να τους κάνουμε καλύτερα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ίσως να υπάρχει μία διαφορά μόνο στον οικονομικό παράγοντα, καθώς σε επαγγελματίες αθλητές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πιο σύγχρονες υψηλού κόστους θεραπείες παρόλο που ακόμα δεν έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα αλλά είναι ακίνδυνες, όπως είναι για παράδειγμα τα βλαστοκύτταρα (stem cells) κ.α. Γενικά, όμως, οι φιλοσοφίες είναι κατά πολύ ίδιες, με τη διαφορά της πολυπλοκότητας του συστήματος που υπάρχει γύρω από τους επαγγελματίες αθλητές σε αντίθεση με τους μη επαγγελματίες».

 

 

 

 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ  : http://tsiotras.blogspot.com/2017/11/nba-dr-chicago-bulls.html#ixzz4ys8A3q4k

 

More in ΓΕΝΙΚΑ