Κυπριανίδης: «Με κυνηγούσαν οπαδοί, αλλά ήταν εύσωμοι και γλίτωσα» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Κυπριανίδης: «Με κυνηγούσαν οπαδοί, αλλά ήταν εύσωμοι και γλίτωσα»

Οσα έζησε κατά την περίοδο της ενεργής παρουσίας του στο κυπριακό ποδόσφαιρο μοιράστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρώην διαιτητής, Γιαννάκης Κυπριανίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυπριανίδης θυμήθηκε όταν οπαδοί της ΑΕ Λεμεσού τον είχαν κυνηγήσει στο ντέρμπι με τον τοπικό Ολυμπιακό, σχολιάζοντας ότι δεν τον πρόλαβαν επειδή ήταν λίγο εύσωμοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννάκη Κυπριανίδη στον SuperSport FM:

Για το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχει διαιτητεύσει: «Ηταν το παιχνίδι Απόλλωνας-Ομόνοια. Στον προηγούμενο χρόνο είχε γίνει εκείνο το κακό με τον Χατζηστεφάνου. Ήταν στα πρώτα μου στάδια ως διαιτητής πρώτης κατηγορίας. Ήταν πρώτος γύρος. Ήταν νωπά ακόμη στη μνήμη το τι είχε γίνει. Υπήρχε ακόμη η κόντρα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Τότε ο Απόλλωνας έπιασε τα πρώτα του πρωταθλήματα. Στο ημίχρονο ήταν 2-0 μπροστά ο Απόλλωνας. Μετά έκανε κάποιες αλλαγές η Ομόνοια και το γύρισε 3-2. Τελείωσε το παιχνίδι, έδωσαν όλοι συγχαρητήρια. Τις επόμενες 3-4 χρονιές ήμουν ο διαιτητής αυτού του αγώνα. Είχε θέαμα. Είχαμε ξεκινήσει να πάμε στο γήπεδο με το τι είχε γίνει πριν ένα χρόνο αλλά εξελίχθηκε πολύ καλά».

Για το παιχνίδι Ολυμπιακός ΑΕΛ το 1991: «Ηταν από τις χειρότερες μου αναμνήσεις. Δεν έχω χειρότερο συμβάν στη καριέρα μου. Στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει 1-0 η ΑΕΛ στη Λεμεσό. Στο πρώτο ημίχρονο έριξαν αντικείμενο από την κερκίδα του Ολυμπιακού στο κεφάλι του Ορφανίδη. Δεν διακόπηκε το παιχνίδι και στην ΑΕΛ είχαν παράπονα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν μέρα Τετάρτη και ήταν και τα εγκαίνια της Έκθεσης. Ήταν εκεί όλη διαιτησία και είχαμε 10 άτομα Αστυνομικούς. Ζήτησα να έρθουν αστυνομικοί αλλά ήταν στην Έκθεση. Στο 3-1 του Ολυμπιακού, κάποιοι φίλοι της ΑΕΛ έκοψαν τα τέλια και μπήκαν μέσα και άρχισαν να με κυνηγάνε. Ευτυχώς τα άτομα που μπήκαν μέσα ήταν λίγο εύσωμα και γλύτωσα. Αυτοί που με καταδίωξαν μπήκαν φυλακή και αποφυλακίστηκαν αργότερα».

More in ΓΕΝΙΚΑ