Κατηγορείται για διαφθορά ο Ινφαντίνο – «Χαρίστηκε» στις ποινές της Φενερμπαχτσέ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Κατηγορείται για διαφθορά ο Ινφαντίνο – «Χαρίστηκε» στις ποινές της Φενερμπαχτσέ

Ντόμινο εξελίξεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά τις αποκαλύψεις – βόμβα στις οποίες προέβησαν σήμερα η βρετανική Guardian και η γαλλική Le Monde με βαριές κατηγορίες κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο.

O Ιταλοελβετός παράγοντας εκείνη την χρονική περίοδο ασκούσε καθήκοντα γενικού γραμματέα στην UEFA και όταν κλήθηκε να αποφασίσει την τύχη της Φενερμπαχτσέ σχετικά με τις κατηγορίες για στημένα παιχνίδια του τουρκικού πρωταθλήματος της σεζόν 2010-2011, χειρίστηκε την υπόθεση με μεγαλύτερη επιείκεια από ό,τι προβλεπόταν.

Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν επιστολές ανάμεσα στον Ινφαντίνο και στελέχη της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας όπου δίνει την έγκρισή του στα αρμόδια όργανα να εφαρμόσουν ελαστικότερες ποινές από τις προβλεπόμενες στην Φενερμπαχτσέ που θα υποβίβαζαν την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια στιγμή, η UEFA απέκλεισε τον τουρκικό σύλλογο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση της Τραμπζονσπόρ που την χρονιά εκείνη με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων τερμάτισε δεύτερη, χάνοντας το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς τερμάτων.
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις προκαλούν από το πρωί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε μια εποχή που η λαίλαπα των στημένων αγώνων απειλεί ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε μια περίοδο που και στην Ελλάδα υπάρχει πλέον επίσημη παραπομπή σε δίκη κατηγορουμένων για στήσιμο αγώνων του εγχώριου πρωταθλήματός μας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, μάλιστα, την πιθανότητα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, να βρει μπροστά του τις σημερινές εξελίξεις, καθώς οι διεθνείς φορείς του παγκόσμιου και κυρίως του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αναμένεται να πάρουν θέση για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στη χώρα μας. Και το κλίμα εις βάρος όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς (χωρίς καν να υπάρχουν οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις που να τεκμηριώνουν την ενοχή τους), γίνεται ολοένα και πιο βαρύ.

More in ΓΕΝΙΚΑ