Κίνδυνος αφανισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Κίνδυνος αφανισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Με πολλά παράπονα και γκρίνια υποδέχθηκαν την απόφαση της Πολιτείας και της ΕΠΟ οι ομάδες όλων των Κατηγοριών για παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και βαριές κυρώσεις σε όσα σωματεία παραβιάσουν το πρωτόκολλο υγείας, όλα αυτά βέβαια έλεω covid-19.

Οι παράγοντες με επίσημες ανακοινώσεις τους, αλλά και σε επιμέρους συζητήσεις τους, αφήνουν σαφές αιχμές για την ομαλή λειτουργία των ομάδων και την αμφίβολη λειτουργία τους ως την αποπεράτωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση είναι στα φόρτε της και πόσο μάλιστα από την στιγμή που οι χορηγοί κάνουν πίσω λόγω των άδειων από φιλάθλους γηπέδων, καθώς και τα μη προβλεπόμενα έσοδα από το εισιτήριο των φιλάθλων.

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως η υγεία αποτελεί το παν πρωτίστως για όλους μας, αλλά η μετάδοση του ιού σίγουρα θα μπορεί να μεταδοθεί εύκολα και από τους 80 εμπλεκόμενους ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, όσο κι αν τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σε κάποια γήπεδα όπου θα έχουν πρόσβαση οι φίλαθλοι, είτε από κάποιες οικοδομές, είτε ανεβασμένοι σε κάποια ντουβάρια, είτε σε κάποιες καρότσες φορτηγών, ίσως υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός από ότι θα υπήρχε στις κερκίδες ή πέριξ ενός γηπέδου, το οποίο δεν έχει τσιμεντένια περίφραξη, αλλά απλό συρματόπλεγμα.

Βέβαια το κυριότερο θέμα είναι το οικονομικό και ήδη πολλά είναι τα σωματεία που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να εγγυηθούν την συνέπεια όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους τόσο προς προπονητές και παίκτες, αλλά και για τα λοιπά έξοδα που απαιτούνται για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι υπεύθυνοι ίσως να λειτούργησαν έτσι σκεπτόμενοι το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής που είναι η υγεία των ανθρώπων, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν λίγο και την… υγεία των σωματείων κυρίως των ερασιτεχνικών που αντλούν πόρους μόνο απο τους φιλάθλους και τους λιγοστούς πλέον χορηγούς που απέμειναν και βοηθούν με τον οβολό τους.

Θα μπορούσαν πολύ απλά να επιχορηγήσουν με κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό τις τοπικές Ενώσεις, ούτως ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της διαιτησίας και των γιατρών, για να κρατηθούν ζωντανά τα σωματεία για όσο θα διαρκέσει το μέτρο αυτό με τα κλειστά γήπεδα.

Είναι απορίας άξιον πως δέχθηκε και συναίνεσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για αυτή την απόφαση, χωρίς να αξιώσει την παραμικρή οικονομική βοήθεια από το κράτος, σε μια προσπάθεια να μην αφανιστούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, πράγμα το οποίο δύσκολα θα αποφευχθεί αν συνεχιστούν αυτές οι συνθήκες.

Όσο για τα σωματεία της Γ’ Εθνικής εκεί όπου τα έξοδα παραστάσεως είναι πολύ μεγαλύτερα, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δραματική, αφού όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς τον οβολό των φιλάθλων και των χορηγών δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης, όσο κι αν κάποιοι παράγοντες δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν για να κτρατήσουν όρθιο το λάβαρο της ιστορίας των συλλόγων τους.

Εκτός από όλα αυτά δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο θα πρέπει να γίνονται παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, με ποδοσφαιριστές που κάνουν το χόμπι τους και με κίνδυνο της υγείας τους ερχόμενοι σε συνεχείς επαφές με αντιπάλους που κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση της υγείας τους και ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, με περαιτέρω συνέπειες για όλους.

Γιώργος Μπίνος

4 Σχόλια

4 Comments

 1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  25 Σεπτεμβρίου 2020 at 19:15

  Αυτα να τα βλεπει εκεινος που ειρωνευεται και λει διαφορα υποτιμητικα σχολια για τα σωματεια που ειναι κατω απο την S.2, που απο αυτα τα χωρια που τα λεει βγαινουν παιχτες και τα βλεπεις εσυ παλιο χωριαταρε ποιος ξερει απο που εισαι.

 2. Ανώνυμος

  25 Σεπτεμβρίου 2020 at 14:04

  Ας προβληματιστούν οι πρωτοκλασάτοι παραγοντες του τόπου μας που έδωσαν βαριές προκαταβολές.

 3. Ανώνυμος

  25 Σεπτεμβρίου 2020 at 13:08

  Τα δελτία μάζεμα από όλα τα σωματεία της Ελλάδος και τέλος για φέτος μια Κυριακή είχαμε να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας και αυτό μας το κόψανε αλλά όταν γίνουν εκλογές ελάτε να πάρετε ψήφους

 4. Ανώνυμος

  25 Σεπτεμβρίου 2020 at 10:50

  με τι να τον κρατησετε ρε παιδια;με υποσχετικες;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΓΕΝΙΚΑ