Ιωακειμίδης: «Αυτά είναι τα έσοδα και τα έξοδα του Ηρακλή» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Ιωακειμίδης: «Αυτά είναι τα έσοδα και τα έξοδα του Ηρακλή»

Το Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα έσοδα, τα έξοδα του συλλόγου τη φετινή σεζόν

Στη δημοσιότητα δόθηκαν λεπτομερώς τα οικονομικά του συλλόγου, με το ποδοσφαιρικό τμήμα να κάνει μια πλήρη καταγραφή εσόδων, εξόδων, αλλά και το φετινό μπάτζετ.

Ο Κώστας Ιωακειμίδης πήρε πρώτος τον λόγο και είπε: «Θέλω να ανακοινώσω ότι αρχίζουμε από αύριο συνεργασία με Γραφείο Ορκωτών Λογιστών της πόλης μας, το οποίο θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των οικονομικών της ομάδας, ώστε όλα να είναι απολύτως ελεγμένα στο συγκεκριμένο τομέα, απολύτως ασφαλή και διαφανή».

Μπάτζετ ποδοσφαιριστών: 80.000 ευρώ. «Πραγματοποιήσαμε 19 μεταγραφές και οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών θα μας στοιχίσουν συνολικά 80.000 ευρώ. Δυστυχώς, το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ μας δεσμεύει να κινούμαστε υπό καθεστώς οδοιπορικών».

Πηγές εσόδων. «Τέσσερις είναι οι πηγές εσόδων μας. Τα εισιτήρια διαρκείας, τα εισιτήρια αγώνα, οι μικροχορηγοί (από τους οποίους, λόγω κατηγορίας δεν μπορούμε να ζητήσουμε μεγάλα ποσά) και οι δωρεές. Έχουμε ήδη καταρτίσει μια λίστα φίλων του Ηρακλή που θέλουνε να συμμετέχουν σε ένα σύστημα συνδρομής με 50 ευρώ τον μήνα και ήδη βρίσκονται σε αυτή 53 φίλοι, ενώ στοχεύουμε να τους φτάσουμε – τουλάχιστον – στους 100».

Συνολικό μπάτζετ (αγωνιστικό και λειτουργικό): 147.000 ευρώ. «Έχουμε καταβάλει 18.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, ως αμοιβή για τον μήνα Οκτώβριο. Το τεχνικό τιμ για όλο το επτάμηνο μας στοιχίζει 15.000 ευρώ, το ιατρικό τιμ 10.000 ευρώ, ο φροντιστής 5.000 ευρώ, τα ξενοδοχεία για κάποιους από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι διέμεναν εκεί στις αρχές της παρουσίας τους στην ομάδα, 12.000 ευρώ κι έχουμε ήδη καταβάλει τις 5.000 ευρώ. Έχουμε και έξοδα 16.500 ευρώ για ενοίκια για τα διαμερίσματα των παικτών. Το σύνολο των εξόδων της ομάδας ανέρχεται σε 147.000 ευρώ».

Ανάγκη για μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον κόσμο. «Έχουμε διαθέσει 703 διαρκείας, με το συντριπτικό ποσοστό τους να αφορά στην Αυτόνομη Θύρα 10, την οποία ευχαριστούμε θερμά για αυτήν τη συμπαράσταση. Τα έσοδα από τα διαρκείας ανέρχονται στις 59.000 ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων ανέρχονται στις 11.500 ευρώ. Τα 3.500 ευρώ έχουν έλθει από δωρεές Ηρακλειδέων, ενώ έχουμε εισπράξει μόνο 1.500 ευρώ από χορηγίες και αναμένουμε άλλα 6.500 ευρώ, καθώς είχαμε τεράστιο θέμα με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και το οποίο μόλις το ξεπεράσαμε».

Τηλεφωνική σύνδεση. «Καμία εταιρεία τηλεφωνίας δεν μας εξυπηρετούσε ώστε να επανασυνδέσει το τηλέφωνο στην Μίκρα και απαιτήθηκε να «πάρει» τη σύνδεση στο όνομά του ο πρόεδρος, προκειμένου να έχουμε και πάλι τηλέφωνο».

Σύνολο εισπράξεων και οφειλές. «Συνολικά έως τώρα έχουμε εισπράξει 77.000 ευρώ και έχουμε καταβάλει 57.780 ευρώ. Τα 18.000 σε ποδοσφαιριστές, 9.100 ευρώ σε ομάδες για την πραγματοποίηση των μεταγραφών, 3.000 ευρώ στο τεχνικό τιμ, 1.500 ευρώ στο ιατρικό και 1.500 ευρώ στον φροντιστή. Ο Τάσος Κατσαμπής – προς τιμήν του και τον ευχαριστούμε για αυτό – μας ζήτησε να μην αμείβεται ως τα Χριστούγεννα, αλλά του καλύπτουμε κάποια πάγια έξοδά του για τη βενζίνη και το κινητό τηλέφωνο, όπως είναι λογικό. Μας προέκυψαν και δύο χειρουργικές επεμβάσεις σε ποδοσφαιριστές μας, οι οποίες στοίχισαν 3.500 ευρώ. Μας απέμεινε ένα ταμείο 20.000 ευρώ, από το οποίο αύριο θα πληρώσουμε τον Νοέμβριο στους ποδοσφαιριστές».

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ