Θεσσαλονίκη: Αποκλείστηκαν οι δύο ομάδες από το σχολικό πρωτάθλημα μετά τα χθεσινά επεισόδια – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Αποκλείστηκαν οι δύο ομάδες από το σχολικό πρωτάθλημα μετά τα χθεσινά επεισόδια

Τον αποκλεισμό των δύο σχολικών ομάδων (του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς ) μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στον μεταξύ τους αγώναστο γήπεδο της Τριανδρίας αποφάσισε η αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΣΕΑΔ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας:

“Χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου πριν τη λήξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ σχ. έτους 2017-2018, μεταξύ των ομάδων του 16ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς στο γήπεδο Τριανδρίας κατά τον οποίο οι ομάδες σημείωσαν ισοπαλία με σκορ 1-1 και θα ακολουθούσε η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή, σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ εξωσχολικών ατόμων τα οποία εισήλθαν ξαφνικά στις κερκίδες με μερίδα παραβρισκόμενων μαθητών των δύο σχολείων οι οποίοι παρακολουθούσαν τον αγώνα. Ο υπεύθυνος από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων ( Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) ειδοποίησε την αστυνομία η οποία κατέφθασε άμεσα με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να τραπούν σε φυγή.

Η αρμόδια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Ανατολικής Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας το Κεφάλαιο 14 της Υ.Α. 190677/Δ5/10-11-2016 (Φ.Ε.Κ. 3754/τ. Β΄/2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής.

Από τους τέσσερις προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον ίδιο χώρο, οι υπόλοιποι τρεις διεξήχθησαν κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια των εξωσχολικών δραστών να αμαυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών, ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τη σχολική ζωή και με το αθλητικό πνεύμα”.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 17 συλληφθέντες για τα επεισόδια, με την εισαγγελέα διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα θλιβερά σκηνικά.

 

ΠΗΓΗ: thestival.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ