Θες να παίξεις μπάλα; Πέρνα πρώτα από το ΚΕΠ! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θες να παίξεις μπάλα; Πέρνα πρώτα από το ΚΕΠ!

Ένα σοβαρό θέμα που ίσως τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές δε το γνωρίζουν ή προς στιγμή το αμελούν είναι αυτό της συναίνεσης για τη χρήση των προσωπικών του δεδομένων. Όποιος ποδοσφαιριστής δεν συμπληρώσει το αντίστοιχο έντυπο (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) δε θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Το έντυπο θα πρέπει να φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από το ΚΕΠ ή άλλη αρμόδια αρχή.

Έτσι αν ένα σωματείο έχει στη δύναμή του πχ 120 ποδοσφαιριστές αι προσκομίσει το έντυπο συναίνεσης για τους 100 μόνο αυτοί οι 100 θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Αυτό έχει ως συνέπεια να τρέξουν χιλιάδες ποδοσφαιριστές καλοκαιριάτικα στα ΚΕΠ και η κάθε ένωση (και κατά επέκταση η ΕΠΟ) να μαζέψει ένα απίστευτο «χαρτομάνι» με συναινέσεις. Επίσης θα πρέπει τα σωματεία να είναι μη ξεχάσουν κάποιον ποδοσφαιριστή καθώς αν αυτός αγωνιστεί συνιστά αντικανονική συμμετοχή με όλα τα επακόλουθα.

Αναλυτικά η ΕΠΟ αναφέρει:
Σας υπενθυμίζουμε ότι όποιος ποδοσφαιριστής δεν αποδεχτεί την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων (αποκλειστικά για τους λόγους που αναγράφονται στην πράξη συναίνεσης) από τις Ε.Π.Σ. και την Ε.Π.Ο., δεν Θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις που έχει δικαίωμα να αγωνίζεται η ομάδα του.
Στην περίπτωση που τα σωματεία δεν Θα δύνανται να προσκομίσουν συμπληρωμένα έντυπα για όλους τους εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές τους, δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις Θα έχουν μόνο όσοι ποδοσφαιριστές αποδεχτούν την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τις Ε.Π.Σ. και την Ε.Π.Ο. (π.χ αν ένα σωματείο έχει 150 εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές και προσκομίσει έντυπα για τους 100 , δικαίωμα συμμετοχής Θα έχουν οι 100 ποδοσφαιριστές που συμπλήρωσαν το έντυπο).

Οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν μια μόνο φορά το έντυπο και όχι σε κάθε μεταβολή που Θα ακολουθεί μεταγενέστερα.

Το έντυπο Θα συνυποβάλλεται με την αίτηση μεταβολών για τους ποδοσφαιριστές που πρόκειται να πραγματοποιήσουν μεταβολές και Θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής.

Τα έντυπα συναίνεσης των ανηλίκων ποδοσφαιριστών Θα πρέπει να υπογράφονται από τον κηδεμόνα και να φέρουν το γνήσιο υπογραφής του.

Οι Ε.Π.Σ. μετά την προσκόμιση των εντύπων από τα σωματεία οφείλουν να δημιουργήσουν καταστάσεις με τους εγγεγραμμένους ποδοσφαιριστές του κάθε σωματείου, που αποδέχτηκαν την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από τις Ε.Π.Σ. και την Ε.Π.Ο. και να τις παραδώσουν Θεωρημένες στα σωματεία.Τα σωματεία Θα υποχρεούνται να προσκομίζουν τις ως άνω καταστάσεις μαζί με τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας στον διαιτητή πριν από κάθε αγώνα.

Η ως άνω διαδικασία αφορά αποκλειστικά ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων.

 

Πηγή: epsm24.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ