Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Θέμα προς συζήτηση η ανάδειξη νεαρών παικτών

Tα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πέλλας σε λίγες αγωνιστικές ολοκληρώνονται για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-20 και σίγουρα ήταν ίσως από τα πιο χαμηλά σε ένταση και ποιότητα, των τελευταίων χρόνων.

Μπορεί να υπήρχαν παίκτες και προπονητές με θητεία σε Εθνικές Κατηγορίες που κόσμησαν με την αγωνιστική και μη παρουσία τους τα γήπεδα της Πέλλας, ωστόσο σε αυτό το πολύ καλό κλίμα υπάρχει μια διαπίστωση η οποία όπως και να έχει δημιουργεί αρνητική εντύπωση.

Αυτή βέβαια δεν είναι άλλη από το γεγονός της έλλειψης ποιοτικών νεαρών παικτών που να μπορούν να κάνουν την διαφορά και να αποτελούν τα πρώτα βιολιά στις ομάδες που αγωνίζονται.

Παρά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες από τους υπεύθυνους, η μεταβατική περίοδος της μεταπήδησης στις ομάδες και η στελέχωση τους από νεαρούς παίκτες, μάλλον είναι απογοητευτική με τις περισσότερες ομάδες να έχουν στην σύνθεση τους μόλις και μετά βίας έναν νεαρό παίκτη για να αποφύγουν μόνο και μόνο τις κυρώσεις του μέτρου της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης των μικρών.

Αν κοιτάξουμε τα ρόστερ των περισσοτέρων ομάδων θα διαπιστώσουμε ότι οι ποδοσφαιριστές που τραβάνε το κουπί και έχουν το ζενίθ στον χρόνο συμμετοχής, στην πλειοψηφία τους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Αυτό βέβαια οφείλεται τις περισσότερες φορές στην ανάγκη της νίκης, αρχικά από τους προπονητές και στη συνέχεια από τους παράγοντες που επιδιώκουν επιτυχίες στην διάρκεια της διοικητικής τους θητείας στην ομάδα τους.

Αρκετές φορές βέβαια η χρησιμοποίηση παικτών μεγάλης ηλικίας οφείλεται και στο γεγονός της αδιαφορίας των νέων παιδιών που δείχνουν να μην έχουν κάποιο κίνητρο για να αναλάβουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, κάτι που επεδίωκαν και είχαν οι προηγούμενες γενιές, με αποτέλεσμα να βγαίνουν μεγάλοι παίκτες που κατά καιρούς στελέχωσαν όχι μόνο τις μεγάλες ομάδες του Ν. Πέλλας, αλλά έκαναν καριέρα σε μεγάλες ομάδες.

Για αυτόν και μόνο το λόγο αυτή η υπόθεση θα πρέπει να θορυβήσει τους υπεύθυνους και να απασχολήσει όσους αγαπάνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να βρεθούν λύσεις για τη νέα γενιά, ώστε να αποτελέσει και πάλι την αιτία να για να αναδειχθούν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τις μεγάλες ομάδες.

Υ.Γ. Οι ομάδες που τόλμησαν να εμπιστευτούν νεαρούς σε ηλικία αθλητές φαίνεται ότι κέρδισαν το στοίχημα, αφού λυτρώθηκαν οικονομικά κυρίως αλλά και έβαλαν βάσεις για το μέλλον, ούτως ώστε να κρατήσουν τις ομάδες τους ζωντανές.

5 Σχόλια

5 Comments

 1. Ανώνυμος

  27 Φεβρουαρίου 2020 at 17:29

  Γιατί δεν λέτε για χρήματα που θέλει η διαπλοκή για να ανέβει ένα παιδί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και πόσα χρήματα δίνουν η γονείς να παίξουν τα παιδιά σε κ16 κ17 μέτριας παε.

 2. Χ,. M

  27 Φεβρουαρίου 2020 at 19:08

  Υπάρχει βρωμιά παντού αλλά ακόμη έχω να πω ότι έχει χαθεί η μαγεία βλέπω τη δουλειά στις ακαδημίες που δεν αφήνουν τά παιδιά να κάνουν τριπλά να βγάλουν το ταλέντο παρά μόνο να τρέχουν και όταν τά παιδιά πηγαίνουν σε αντρική ομάδα έστω α τοπικό κανένας τους δεν γίνεται ηγέτης παρά ένας καλός παίκτης που τρέχει και τέλος έχω να πω ότι δεν αρκεί τό δίπλωμα παιδιά αλλά οι εμπειρίες του κάθε προπονητή καί η μεταδοτικότητα φτάνει πια με τους αμπαλους γυμναστές καί τά χατίρια από φίλο σε φίλο

 3. Ανώνυμος

  27 Φεβρουαρίου 2020 at 19:42

  Αφου ειναι χαζοι κ τα δίνουν δε φταίει κανένας πλην των γονέων φιλε.!!!

 4. Ανωνυμος

  27 Φεβρουαρίου 2020 at 23:39

  Ψαχνεται μονο στις ακαδημιες και υπαρχουν παιδια που αξιζουν και εχουν δουλεψει ππλυ απλα δεν ηταν ποτε σε μια ακαδημια

 5. Παίχτης από τα παλιά.

  28 Φεβρουαρίου 2020 at 16:14

  Να ξεκινήσουν και να φύγουν εξωτερικό. Εκεί θα καταλάβουν πολλά πράγματα.. Εδώ απλά χάνουν το χρόνο τούς.. Αν το θέλουν πραγματικά όμως να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο..!!

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!