Η ιστορία των πειρατών – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Η ιστορία των πειρατών

Λίγα λόγια για το σήμα μας και τον χαρακτηρισμό «πειρατές»!!!

Αρχικά να πούμε οτι ο όρος Σαρακηνοί είναι ελληνικός και προέρχεται από την αραβική λέξη شرقيين sharqiyyin («ανατολίτες»), ενώ από τον ελληνικό όρο προέρχονται οι αντίστοιχοι όροι στις πλείστες (τουλάχιστον) ευρωπαϊκές γλώσσες. Σύμφωνα λοιπόν με βιβλιογραφίες σχετικές με την εποχή Σαρακηνοί πειρατές καταδιωκόμενοι και κατατρεγμένοι προσαράζουν στα παράλια του Ιονίου και απο εκει κυνηγημένοι φτάνουν στην περιοχή του χωρίου.
Εκ τοτε φαίνεται πως το η ονομασία παρέμεινε και γι αυτό είναι το μόνο «ντόπιο» χωριό του οποίου η ονομασία δεν σημαίνει κάτι στην τοπική διάλεκτο.
Η ιστορία ενισχύεται απο το γεγονός οτι πολιούχος άγιος του χωριού ειναι ο Άγιος Νικόλαος(προστάτης των ναυτικών) που δεν έχει λογική σε ορεινό χωριο.
Τέλος εγκυκλοπαιδικά να σας πούμε οτι οι Σαρακηνοί πειρατές έδωσαν το όνομα τους και σε 5 μαγευτικές ελληνικές παραλίες οπου χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο η απλά ναυάγησαν…
Αυτές είναι:
1)Σαρακήνικο Γαύδου
2)Σαρακήνικο Μήλου
3)Σαρακήνικο Εύβοιας
4)Σαρακήνικο Πάργας
5)Σαρακήνικο Ελαφονήσου

Πηγή :  https://www.facebook.com/sarakinoi/

More in ΓΕΝΙΚΑ