Η γνώμη προπονητών και παραγόντων για το μέτρο χρησιμοποίησης νεαρών ηλικιών – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Η γνώμη προπονητών και παραγόντων για το μέτρο χρησιμοποίησης νεαρών ηλικιών

Δείτε τι δήλωσαν παράγοντες και προπονητές όσον αφορά την προοπτική να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου της Πέλλας, για την υποχρεωτική χρησιμοποίηση παικτών μικρής ηλικίας.

Οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ του μέτρου αλλά υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να κατεβάσουν ομάδα, από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με τα λιγοστά νέα παιδιά σε κάποια χωριά, τονίζοντας μάλιστα ότι αν υπάρχουν παίκτες νεαρών ηλικιών χρησιμοποιούνται ούτως η άλλως.

Δείτε τις απόψεις ανθρώπων που είναι στον χώρο είτε ως παράγοντες είτε ως προπονητές.

 

Ρεβέκκα Μιχαηλίδου, πρόεδρος Απόλλων Ραχώνας

Νομίζω πως ήδη πολλά σωματεία περιλαμβάνοντας και το δικό μας του Απόλλων Ραχώνας έχουν παιδιά στο ενεργητικό τους και φυσικά μια τέτοια κίνηση την στηρίζουμε και την υποστηρίζουμε. Θεωρώ πως είναι ένας πολύ υγιής και αποτελεσματικός τρόπος να κρατηθούν όλα τα σωματεία στη ζωή, μικρά και μεγάλα. Είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε το ενδιαφέρον και των παικτών αλλά και των φιλάθλων αμείωτο. Ταπεινή μου γνώμη είναι, αν δεν υπάρχουν οι μικροί μας παίκτες δεν θα επιβιώσουν και τα μεγάλα σωματεία. Είναι μια αλυσίδα και ο καλύτερος τρόπος να αναδείξουν το ταλέντο τους και οι μικροί μας παίκτες για να απορροφηθούν, γιατί όχι, και από την μικτή της ΕΠΣ Πέλλας αλλά και από μεγαλύτερα σωματεία. Τέλος θέλω να κλείσω λέγοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται και ειδικά από εμάς, τα μικρά σωματεία, είναι καθαρά και μόνο για τα παιδιά, το ενδιαφέρον που δείχνουν, η προσπάθεια που κάνουν και ο ζήλος τους κάνουν και εμάς τους παράγοντες να τους καθοδηγούμε και να τους στηρίζουμε, από τον πιο μικρό μας παίκτη μέχρι και τον πιο μεγάλο.

 

Σίμος Προδρομίδης, προπονητης Δόξα Μαυροβουνίου

Το μέτρο δεν είναι σωστό, γιατί τα χαλάνε τα μικρά παιδιά βάζοντας τα στο τρυπάκι να διεκδικούν λεφτά και να έχουν καπαρωμένη θέση χωρίς να προσπαθήσουν όπως γινόταν παλιά, αν αξίζεις να παίξεις δεν έχει σχέση πόσο χρόνων εισαι.

 

Απόστολος Κουτσός, προπονητής Ηρακλή Αγ.Λουκά

Διαφωνώ με το μέτρο για τους απλούς λόγους ότι υπάρχει πρόβλημα με τα παιδιά στα σχολεία ο πληθυσμός έχει μειωθεί δραματικά. Εμείς όταν έχουμε μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται έτσι κι αλλιώς. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να επανέλθει και καλώς είχε καταργηθεί, διότι πιστεύω ότι πολλά σωματεία θα έχουμε πρόβλημα.

 

Γιάννης Γυριχίδης, προπονητής

Είναι καλό για μένα να αγωνίζονται οι ηλικίες που στελεχώνουν τις Μικτές Πέλλας για τους Νέους, αλλά και φυσικά είμαι υπέρ του μέτρου.

 

Βασίλης Μαντζάρης, προπονητής Εθνικου Αριδαίας και υπεύθυνος Ακαδημίας Joga Bonito

Ως προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών το μετρο αυτό με χαροποιεί. Πρέπει ομως να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες,γιατι διαφορετικά αντι να δώσει ώθηση θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα προτιμούσα η χρησιμοποίηση των νεαρών αθλητών να είναι μέρος της προπονητικής και ποδοσφαιρικής μας κουλτούρας κ οχι κατι “αναγκαίο” που μας επιβάλλεται με νόμο! Θα χρειαστεί διαχείριση των νεαρων παικτων και στο κίνητρο κ στην ψυχολογία τους. Πχ θα δουλέψουν οι νεαροι παίκτες ή θα επαναπαυτουν στην σχεδόν βέβαιη συμμετοχή τους; Και ο πιο μεγάλος φοβος μου έχει να κάνει με την διαχείριση των παιδιών απο τους γονείς. Οι ομάδες θα ψάξουν νεαρούς κ καλους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν σίγουρα την διαφορα. Εύχομαι η ανάγκη αυτή να μην δημιουργήσει σκεψεις για ευκαιρίες εύκολου κερδους με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα βάζοντας τους αθλητές σε μια διαδικασία ας μου επιτραπεί η λέξη “πληστηριασμου”. Ιδανικές συνθήκες δουλειάς,φιλοσοφία κ στοχος της ομαδας που θα ενταχθουν, θα πρέπει να είναι τα κριτηρια τους .Ας δουλέψουν κ θα ανταμειφθουν με την προσπαθεια τους.

 

Αλέξανδρος Κουτίδης, προπονητής Αναγέννησης Γιαννιτσών

Θετικό είναι, θα συμβεί ούτως η άλλως από ανάγκη, όταν πλέον 25 χρόνων αποσύρονται. Απλά να γίνει νωρίς για να υπάρξει προγραμματισμός και αναλόγως τον αριθμό να γίνει σταδιακά.

 

Γιώργος Μπογδάνης, προπονητής Αναγέννησης Δωροθέας

Είμαι υπέρ της χρησιμοποίησης των μικρών ηλικιών όχι όμως με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση γιατί ένας μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής πρέπει να παίζει γιατί θα αξίζει και όχι να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά ακόμα κι αν δεν το αξίζει.

 

Νίκος Αντωνάς, προπονητής Δόξα Μανδάλου

Εγώ σαν προπονητής δεν έχω πρόβλημα με το μέτρο χρησιμοποίησης, γιατί πολύ απλά αν έχω έναν νεαρό που αξίζει να αγωνιστεί, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αδικήσω, άλλωστε και φέτος που η ομάδα μου πρωταγωνιστούσε χρησιμοποίησα πολλά νεαρά παιδιά.

 

Αντώνης Πέσιος, προπονητής Άρη Αμπελειών

Συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο υποχρεωτικής χρησιμοποίησης νεαρών παικτών.

 

Χρήστος Ντίσιος, παράγοντας Νίκη Καλής

Είμαι πρώην παράγοντας δεν ασχολούμαι άλλο.

 

Κώστας Φάβας, παράγοντας και ποδοσφαιριστής Δόξας Μελισσίου

Η δικιά μου άποψη πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο …. είτε είσαι 16 είτε 40 αν αξίζεις να παίξεις θα παίξεις !!! Άσε που φοβάμαι που αν γίνει αυτό κάποιοι γονείς θα αρχίζουν να δημοπρατούν τα παιδιά τους πια ομάδα δίνει πιο πολλά.

 

Κώστας Μποζίδης, πρόεδρος ΠΑΣ Σκύδρα

Παρά πολύ σωστή επιλογή. Θα την στηρίξω απόλυτα. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και μόνον έτσι μπορεί να γίνει.

 

Κώστας Μαυροβουνιώτης, προπονητής

Αυτό το μέτρο έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και Χρόνια. Κάποιες ομάδες το εφαρμόζουν εδώ και καιρό είμαι υπέρ του μέτρου. Άλλωστε το εφάρμοσα με επιτυχία από πέρσι στην Πέλλα.

 

Ηλίας Αταλασίδης, πρόεδρος Θύελλας Σαρακηνών

Αν δεν ήμουν σε ομάδα που στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει θα το επικροτούσα αλλά για εμάς θα είναι πρόβλημα τηρουμένων των αναλογιών. Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε στην υποχρεωτική παρουσία στην 11αδα μόνο ενός μικρού κάτω των 19. Περισσότεροι είναι υπερβολή και θα δημιουργήσει πρόβλημα σε τυχόν μπαράζ με νικητές άλλων νομών μιας και θα αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

Αντώνης Σαπουντζής, Υπεύθυνος Ακαδημίας Ηρακλής Έδεσσας

Πιστεύω και είναι υπέρ του μέτρου αν θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες, από κάποια ταλέντα που έχουν όρεξη στα γήπεδα.

 

Γιώργος Κουκούδης, παράγοντας ΠΑΟΚ Αραβησσού

Η υποχρεωτική χρησιμοποίηση μικρών παιχτών είναι ένα μέτρο πού κατά τη γνώμη μου βοηθάει πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες διότι αυξάνει το ενδιαφέρον των νέων αθλητών για τις προπονήσεις και για μια θέση στην εντεκάδα, καθώς και τον ανταγωνισμό με τούς συνομήλικους τους και αποκτά για αυτούς μεγαλύτερο ενδιαφέρον το άθλημα. Και αυτό είναι ότι καλύτερο από πολύ μικρή να μπαίνουν στο γήπεδα και να οδηγούν και άλλους μικρούς φίλους τούς στο γήπεδο πού πιθανότατα να μην διάλεγαν το ποδόσφαιρο.

 

Χρήστος Τσαρτσαράκης, πρόεδρος Άρη Αμπελειών

Υποχρεωτικό πρέπει να γίνει αυτό τό μέτρο και να υπάρχει.

 

Πέτρος Πεχλιβάνης, προπονητής Ελπίδας Έδεσσας

Θεωρώ ότι είναι καλό να παίζουν νεα παιδιά γιατί μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!! Απλά το υποχρεωτική και ο αριθμός των μικρών είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση! Μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που θέλουμε γιατί κάποιοι μικροί θα παίζουν “υποχρεωτικά” και θα επαναπαύονται!! Άλλωστε αυτοί που αξίζουν κ είναι έτοιμοι για να παίξουν, παίζουν!

 

Βαγγέλης Βλαδίκας, τεχνικός διευθυντής Ελπίδα Έδεσσας

Είμαι υπέρ του μέτρου να υπάρχει μέχρι 3 υποχρεωτικά στην ενδεκάδα και πρέπει να γίνει! Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα έχουμε θέμα, αλλά πρέπει να γίνει.

 

Μίμης Μαλαματίδης, παράγοντας Φίλιππου Γιαννιτσών

Έχει λίγα θετικά και πολλά αρνητικά, για να έχει αποτέλεσμα θετικό πρέπει να αγωνίζονται τρείς παίκτες μονίμως στην ενδεκάδα και οι αλλαγές άλλοι τρείς.

 

Γιάννης Μέντσης, πρόεδρος Μ.Αλέξανδρου Όρμας

Πολύ καλό και με προοπτική για το μέλλον, είμαι υπέρ του μέτρου.

 

Γιώργος Γκέσιος, παράγοντας Μ.Αλέξανδρου Άρνισσας

Για εμένα νομίζω ότι είναι καλό το μέτρο αυτό με τους μικρούς ποδοσφαιριστές και μακάρι να γίνει. Η ομάδα μας το έκανε και πριν κάποια χρόνια όταν ξανάγινε, με μεγάλη επιτυχία γιατί έτσι αναδείχθηκαν κάποια παιδιά που έχουν ταλέντο, δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει από όλες της ομάδες.

 

 

 

More in ΓΕΝΙΚΑ