Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο = Αργός θάνατος – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο = Αργός θάνατος

Η κατολίσθηση του ποδοσφαίρου μας ξεκινάει από την κακή εικόνα που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλης της χώρας μας με τα γνωστά καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σωματείο, τα οποία δυστυχώς όχι μόνο δεν λύνονται αλλά οδηγούνται στην έσχατη λύση της οριστικής παραίτησης από τα δρώμενα για να γλυτώσουν όλοι.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφημένο στην μοίρα του, την διάθεση κάποιων …τρελών με την καλή έννοια ανθρώπων, που αγαπούν το άθλημα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προσπαθώντας να σώσουν την νεολαία του κάθε χωριού, της κάθε μικρής κοινωνίας από τα χειρότερα, αλλά και αποτελώντας ουσιαστικά το φυτώριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έγινε επαγγελματικό για όλους, εις βάρος της τσέπης των παραγόντων που αγαπούν το άθλημα αλλά σε κάθε παιχνίδι πρέπει να βρουν τον τρόπο και τα έσοδα(;) για την διαιτησία, τον γιατρό του αγώνα και όλα τα υπόλοιπα για να γίνει πράξη ένας ερασιτεχνικός αγώνας.

Σωστές και δίκαιες οι αποφάσεις των υπευθύνων να θέλουν προπονητές με διπλώματα, κάρτες υγείας, διαιτητές, παρατηρητές κτλ, αλλά η στήριξη του Ελληνικού κράτους, της λεγόμενης πολιτείας ποια είναι;

Με τα εκατομμύρια να …χορεύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς για τους μόνιμους αιμοδότες του ποδοσφαίρου τους ερασιτέχνες δεν περισσεύει ψίχουλο.
Απαιτήσεις πολλές, βοήθεια καμιά αυτά θέλουν οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου μας, που πολύ γρήγορα ξέχασαν από που ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο κάποιοι νομίζουν ότι είναι το καλύτερο του κόσμου, με παράγοντες που ασχολούνται συνεχώς στον χώρο αυτό και τους βαρέθηκε ο κόσμος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα να έχουν το γενικό πρόσταγμα ελέγχοντας καταστάσεις και θυσιάζοντας το ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουν το εγώ τους, όλα αυτά υπό την ανοχή της πολιτείας που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις αλλά δεν μπαίνει στην διαδικασία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με μια πολιτεία απούσα, με γήπεδα ακατάλληλα και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των παικτών, με ανύπαρκτα αποδυτήρια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ανθυγιεινούς χώρους και τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου να θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το ποδόσφαιρο που όλοι αγαπούν και στηρίζουν γιατί πολύ απλά είναι ερασιτεχνικό, το οποίο όμως δεν το θυμούνται καθόλου οι υπεύθυνοι όταν πρόκειται να το ενισχύσουν οικονομικά με αποτέλεσμα τον αργό θάνατο τους, χρόνο με τον χρόνο….

Η μη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία μας, οι πιο μεγάλοι θα θυμούνται με τι μεγάλο μεράκι αναγνώριζαν τα σωματεία του τόπου τους που αποτελούσαν κάτι ξεχωριστό, κάτι το οποίο σήμερα έχει καταντήσει …βάσανο για τους ανθρώπους που λέγονται παράγοντες και διοικούν τους συλλόγους.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ορθοποδήσει και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι να βάλουν το χέρι τους για να γίνει αυτό, γιατί το χεράκι του Θεού δεν φτάνει για την σωτηρία του. Πρέπει να γίνει αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση σε λίγα χρόνια θα ανοίγουμε την τηλεόραση για να βλέπουμε έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, χωρίς να βλέπουμε και να ακούμε ελληνικά ονόματα.

 

Γιώργος Μπίνος

More in ΓΕΝΙΚΑ