Ελληνικός αθλητισμός ώρα… υπό το μηδέν – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ελληνικός αθλητισμός ώρα… υπό το μηδέν

Ελληνικός αθλητισμός, ώρα υπό το… μηδέν, χωρίς σχέδιο, χωρίς σκέψη, χωρίς ορθολογισμό, χωρίς τίποτα, δυστυχώς ένα τεράστιο μηδενικό που ανήκει σε όλους όσους κλήθηκαν κατά καιρούς να κρατήσουν το τιμόνι του.

Καλώς ή κακώς όσο κι αν δεν μας αρέσει ο αθλητισμός στην χώρα μας, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα αδιέξοδο για το οποίο υπάρχουν πολλές ευθύνες κι αυτές μας βαραίνουν όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Οι άνθρωποι που κατά καιρούς κλήθηκαν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, αποδείχθηκαν λίγοι και ανεπαρκείς, καλή η… καρέκλα, αλλά κακό το έργο που πρόσφεραν και αυτά που άφησαν πίσω τους. Πολλοί οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που σφάζονται για να πάρουν κάποιο πόστο και από εκεί και πέρα λόγια και μόνο λόγια και από έργα τίποτα.

Θα μου πείτε ότι ευθύνεται η πανδημία του covid-19, κανείς δεν διαφωνεί, αλλά μην τα φορτώνουμε όλα σε αυτήν. Άνθρωποι που δεν μπορούν να προγραμματίσουν, να πάρουν αποφάσεις και να κοιτάξουν κατάματα τους παράγοντες των ομάδων, τους προπονητές, τους αθλητές σίγουρα δεν αξίζουν να είναι γαντζωμένοι από μια καρέκλα, αλλά άφαντοι και αόρατοι εκεί που υπάρχει ανάγκη να είναι μπροστά.

Το πρόβλημα με τον covid-19 υφίσταται σε όλη την οικουμένη, εκεί όπου όμως η αθλητική δραστηριότητα ξανάρχισε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα βέβαια και με μεγάλη προσοχή.

Εμείς σαν Ελλάδα, μία υπέροχη χώρα που την ζηλεύει σχεδόν όλος ο κόσμος, γιατί να είμαστε τελευταίοι σε αυτό το κομμάτι και να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πρέπει.

Δεν μπορεί να είναι φυσιολογικό το ότι έχουν αρχίσει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, τουλάχιστον τα πρωταθλήματα της 2ης και 3ης κατηγορίας και στην χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη καν απόφαση για το αν και πότε θα ξεκινήσουν. Για να μη μιλήσουμε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι δυστυχώς, τελείως παραγκωνισμένος.

Βγαίνει ο καθένας και λέει τα δικά του, λειτουργώντας αυτοβούλως και χωρίς καμία ευθύνη, προκαλώντας μεγαλύτερη σύγχυση στους ενδιαφερόμενους.

Όλοι μαζί οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν τα πραγματικά προβλήματα του αθλητισμού, να δουν με το ίδιο μάτι και να εξετάσουν όλες τις παράμετρους και αν είναι εφικτό να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την επανεκκίνηση του, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι ασφαλείς όλοι.!!!

Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, γιατί πολύ απλά στον αθλητισμό δεν ταιριάζει καθόλου το «μια έτσι και μια γιουβέτσι», ας αποφασίσουν οριστικά για να ξέρει ο καθένας ποιον δρόμο θα τραβήξει.!!!

Ας βγει κάποιος υπεύθυνος να πει την αλήθεια προς όλους, έστω κι αν αυτή είναι πικρή, καλύτερα έτσι παρά να υπάρχει αυτό το καθημερινό αλαλούμ, που δεν τιμά κανέναν.!!!

Υ.Γ. Η επιχορήγηση των 2500 ευρώ που έλαβαν τα ερασιτεχνικά σωματεία, είναι μια πολύ μικρή σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα χίλια μύρια προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο, αλλά και πολύ λίγα μπροστά στα εκατομμύρια που πέφτουν στον επαγγελματικό αθλητισμό.

More in ΓΕΝΙΚΑ