Εκλογές ΕΠΣ: Αναστάτωση καθώς ελάχιστα σωματεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογές ΕΠΣ: Αναστάτωση καθώς ελάχιστα σωματεία θα έχουν δικαίωμα ψήφου

Πολλές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν προκηρύξει τις εκλογές τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 (καταληκτική ημερομηνία).

Το θέμα του ποια σωματεία έχουν δικαίωμα να ψηφήσουν δημιουργήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του κ. Αυγενάκη.

Έτσι όσο σωματεία δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Έτσι οι ενώσεις που έχουν εκλογές τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα έτσι ώστε να μην είναι άκυρες.

Ξεκάθαρη θέση για το ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου και στο ποδόσφαιρο πήρε ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας για την τροπολογία στην βουλή.

Είπε συγκεκριμένα εκτός των άλλων:

«Οι εκλογές στις αθλητικές Ενώσεις αφορούν φυσικά και τις Ενώσεις στο ποδόσφαιρο. Θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά Σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ ή θα εγγραφούν μέχρι την προκήρυξη των εκλογών τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Και καλούμε τα ποδοσφαιρικά Σωματεία, που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιηθούν.

Πρέπει να κατανοήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες θιασώτες της προχειρότητας και του χάους ότι όλα μπαίνουν σε τάξη. Είμαστε κοντά στον καθένα που παλεύει σε συνθήκες δύσκολες να νοικοκυρέψει το σωματείο του.

Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων Ενωσιαρχών, αλλά εμείς εισπράττουμε από τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο διάλογο που κάνουμε μαζί της την ανάγκη, την αποδοχή της προσπάθειας για διαφάνεια, νοικοκύρεμα και τάξη.

Τέρμα τα καπετανάτα και τα φέουδα που κάποιοι, ελάχιστοι, θεωρούν ότι κατέχουν ακόμη.»

 

Πηγή: insport.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ