Διανομή πλήρους και οργανωμένου φαρμακείου στα σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διανομή πλήρους και οργανωμένου φαρμακείου στα σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Ιατρική πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα» που διοργάνωσαν η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΠΣ Μακεδονίας, τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ και το Ολυμπιακό Μουσείο – Protergia.

«Από βιωματική εμπειρία διαπίστωσα ότι λίγες ομάδες είχαν ένα πλήρες φαρμακείο και τα σωματεία της ΕΠΣΜ έχουν αρκετές ανάγκες. Τις ανάγκες αυτές ήρθε να καλύψει η γενναιόδωρη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων που είπαν για τα νέα παιδιά θα είμαστε εκεί. Υπήρχαν κάποια λιμνάζοντα χρήματα στην Περιφέρεια, έγινε η πρώτη δόση των έργων που οι δήμοι μας υπέδειξαν και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και η δεύτερη δόση. Σε συνεργασία με την ΕΠΣΜ και τους δήμους μπορούν να χρηματοδοτηθούν κάποια έργα για βελτίωση των γηπέδων που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά», υποστήριξε η κ. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφεριάρχης Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

«Η Βούλα Πατουλίδου άνοιξε μια τεράστια πόρτα για αυτό το μεγάλο κομμάτι που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για όλους εσάς τους παράγοντες που είστε οι ήρωες της καθημερινότητας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θα πάμε μαζί στους δημάρχους για να δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους (παράγοντες) χώρους για να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητές τους γιατί πληρώνουν από την τσέπη τους και για να κάνουν προπόνηση οι ομάδες τους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πονάει. Αυτό που κάνατε ήταν μία σταγόνα που όμως το διψασμένο μας στόμα το ευχαριστιέται. Ευχαριστούμε τα Ελληνικά Πετρέλαια για την ευγενική τους χορηγία», τόνισε με έμφαση ο κ. Σάββας Δημητριάδης, Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

«Πρόσφατα παραχωρήσαμε το Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ για χρήση από τους αθλητικούς συλλόγους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, αποδεχτήκαμε ανάλογο αίτημα της κ. Πατουλίδου και αποφασίσαμε να γίνουμε χορηγοί και να εξοπλίσουμε με φαρμακεία 200 περίπου ερασιτεχνικά σωματεία. Πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουμε στην ποιοτική και ασφαλή αναβάθμιση των συνθηκών όταν διεξάγονται τα πρωταθλήματα και στη διασφάλιση παροχής πρώτων βοηθειών για τους αθλητές κάθε σωματείου κατά τη διάρκεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων», ανέφερε ο κ. Χριστόφορος Αντώτσιος, Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης, Διευθυντής Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Το θέμα της ημερίδας «Ιατρική πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα», ανέπτυξε ο Υποστράτηγος (ΥΙ) κ. Επαμεινώνδας Μολυβάς, Παθολογοανατόμος – Κυτταρολόγος, Phd – MSc, μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣ Μακεδονίας και της ΕΠΟ.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Γιουρούκαλης, Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης διανεμήθηκε στα σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας ένα πλήρες οργανωμένο φαρμακείο για την κάλυψη των αναγκών τους κατόπιν ευγενικής χορηγίας του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

 

Πηγή: soccerplus.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ