Διαιτητής ξέχασε το κέρμα και έπαιξε «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί»! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Διαιτητής ξέχασε το κέρμα και έπαιξε «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί»!

Όπως αναφέρει το Sport24, αυτή είναι η αρχή και το τέλος της απίστευτης ιστορίας που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα γυναικών της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρέντινγκ στις 26 Οκτωβρίου και η οποία είχε ως μεγάλο αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή.

Ο Ντέιβιντ ΜακΝαμάρα, περί ου ο λόγος, δεν είχε κάποιο νόμισμα στην τσέπη του ώστε να γίνει το παραδοσιακό στρίψιμο για το ποια ομάδα θα έκανε την πρώτη σέντρα, με αποτέλεσμα να καταφύγει σε ένα παιδικό παιχνίδι για να καμουφλάρει την αμέλειά του.

Έβαλε τις δύο αρχηγούς, την Στεφ Χάουτον της Μάντσεστερ Σίτι (και της εθνικής Αγγλίας) και την Κίρστι Πιρς της Ρέντινγκ, να παίξουν πέτρα, ψαλίδι, χαρτί για να διαλέξουν εστία (!), με την FA να μην του συγχωρεί φυσικά το λάθος και να του επιβάλλει τιμωρία διάρκειας τριών εβδομάδων!

«Η FA μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο διαιτητής Ντέιβιντ ΜακΝαμάρα τιμωρήθηκε για 21 ημέρες, με την τιμωρία του να τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, καθώς αποδέχτηκε την κατηγορία πως «δεν λειτούργησε προς το συμφέρον του αγώνα.

Αυτό αφορά ένα περιστατικό στον αγώνα Super League Γυναικών μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρέντινγκ στις 26 Οκτωβρίου όταν απέτυχε να ορίσει ποια ομάδα θα έκανε την πρώτη σέντρα μέσα από στρίψιμο νομίσματος, όπως ορίζουν οι κανόνες του αγωνίσματος.

Ο ΜακΝαμάρα θα επιστρέψει στα καθήκοντά του από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της η επικεφαλής των διαιτητών στο γυναικείο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, Τζοάνα Στίμπσον, είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες για το εν λόγω περιστατικό:

«Ο διαιτητής ξέχασε το νόμισμά του και εκείνη τη στιγμή, σε ένα ματς που μεταδιδόταν από την τηλεόραση, πιέστηκε από το χρόνο, ήταν μία στιγμή τρέλας.

Προφανώς σκέφτηκε πως αυτό ήταν το σωστό. Δεν τον υπερασπίζομαι. Θα έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμένος, έπρεπε να είχε νόμισμα πάνω του αλλά δεν είχε. Αυτό που έκανε ήταν απογοητευτικό και αντιεπαγγελματικό».

 

More in ΓΕΝΙΚΑ