Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Δεν βοηθάει το ποδοσφαιρο το υπάρχον μεταγραφικό σύστημα

 

 

Είναι που είναι γεμάτο προβλήματα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήρθε και η ΕΠΟ να το αποτελειώσει ποιό γρήγορα με το υπάρχον σύστημα των μεταγραφικών περιόδων που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια. Έρχεται λοιπόν το καλοκαίρι η διοίκηση μιας ομάδας με τον προπονητή κάνουν τον σχεδιασμό τους στήνουν την ομάδα, οι μεταγραφές τελειώνουν την 31η Οκτώμβρη και όλα πάνε μια χαρά. Έρχεται ο Ιανουάριος και κάποιοι ποδοσφαιριστές που είτε δεν παίζουν, είτε βρέθηκε κάποιος παράγοντας άλλης ομάδας να τον δελεάσει οικονομικά και σου ανατρέπει όλα τα σχέδια πού είχες κάνει. Ειδικά όταν είσαι και χαμηλά στην βαθμολογία το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς οι περισσότεροι παίκτες έχουν τάσεις φυγή, ενω θεωρείται δύσκολο να προσεγγίσεις παίκτες λόγω της θέσης που βρίσκεσαι αλλά και επειδή οι παίκτες επιλέγουν τις καλές ομάδες και το χαρτζιλίκι που θα τους ρίξει ο εκάστοτε παράγοντας που έχει το ….μασούρι. Ηδη απο τον Δεκέμβριο εχει ξεκινήσει αυτο το νυφοπάζαρο και επειδή η λέξη συναίσθημα μπροστά στο χρήμα πάει περίπατο μια μικρή προκαταβολή ειναι αρκετή για να γίνει ο γάμος. Και ας μη γελιόμαστε ειναι δύσκολο να κρατήσεις στην ομάδα σου έναν παικτη που θέλει να φύγει. Αυτά ομως την ΕΠΟ δεν την ενδιαφέρουν καθόλου απο την στιγμή που ο στόχος της είναι αποκλειστικά και μόνο πως θα εισπράξει. Αυτό λοιπόν ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι μεταγραφικές περίοδοι τείνουν να γίνουν ο φονιάς του, καθώς οι παράγοντες αδυνατούν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση που ξαφνικά απο τον ρομαντισμό τους για την ομάδα του χωριού τους, είναι υποχρεωμένοι να αναγκάζονται να λειτουργούν επαγγελματικά πληρώνοντας άσκοπα χρήματα. Η λύση της αποχώρησης τους απο το σωματείο που επέλεξαν να κάνουν το χόμπι τους κρίνεται υποχρεωτική γιατί καλύτερα να μην υπάρχει ένας αθλητικός σύλογγος σε έναν τόπο παρά να έρθει η ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα του σπιτιού του η πάρει διαζύγιο απο την γυναίκα του λόγω οικογενειακής ασυνέπειας . Οι εισπράξεις που κάνουν τόσο οι τοπικές Ενώσεις, όσο και η ΕΠΟ ποσόστως ενδιαφέρει τον φίλαθλο κόσμο που βλέπει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να οδηγείται στην εξαφάνισή του χωρίς να ιδρώνει το αυτάκι κανενός, με την δύναμη των σωματείων της κάθε τοπικής ΕΠΣ να μειώνεται δραματικό κάθε χρόνο…..

2 Σχόλια

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  28 Δεκεμβρίου 2017 at 20:15

  Πολύ σωστά αυτά που γράφεις!! Πιάνεις το νόημα της κατρακύλας του τοπικού (πρώην ερασιτεχνικού) ποδοσφαίρου. Επίσης να προσθέσω κάτι μικρό αλλά ουσιώδες στην όλη κατάσταση. Έχουν θεσπίσει το δικαίωμα να αλλάξει ένας παίκτης 3 φορές ομάδα σε έναν χρόνο. Με το καθεστώς αυτό όλοι οι πονηροί παράγοντες φτιάχνουν ομάδες για 3-4 χρόνια και αν δεν τους βγει τις παρατάνε στα κρυα του λουτρού και τα χωριά βλέπουν μπάλα μόνο στο καφενείο…

 2. Ανώνυμος

  29 Δεκεμβρίου 2017 at 01:52

  Να γίνει ποινικό αδίκημα η πληρωμή παικτών στο τοπικό ποδόσφαιρο και να δεις ποσό γρήγορα θα έρθουν όλα στα ίσια τους. Τώρα για τον παίκτη που θέλει να βγάλει λεφτα από το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει το «αγροτικό» του για 2-3 χρονια στο τοπικό. Μετα εάν είναι «παικτουρα» , έχει μάνατζερ η παράγοντα στα κόλπα, η απλά το αξίζει τότε και μόνο τότε να πάρει την ελευθερας για ψηλά σαλόνια.
  Ποσό δύσκολο μπορεί να είναι;

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!