Δείτε τη νέα προκύρηξη της ΕΠΣ Πέλλας για τον υποβιβασμό από την Α1 – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Δείτε τη νέα προκύρηξη της ΕΠΣ Πέλλας για τον υποβιβασμό από την Α1

PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση, δηλαδή την 12η θα υποβιβαστεί απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 8η μέχρι και την 11η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play – out), για την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2019 – 2020 με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 8ου και του 11ου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών. Αντίστοιχα ο 9ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 10ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 8-11 και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών και γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:

Α ΦΑΣΗ
Ο 8ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 11ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Ο 9ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 10ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή .
Οι ηττημένοι των δύο παραπάνω αγώνων υποβιβάζονται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2019/2020.
Σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων κατάταξης υποβιβασμού play out , υποβιβάζονται απευθείας στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν την 10η και 11η θέση κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου 2018/2019 .

Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020 θα υποβιβαστούν συνολικά τρεις (3) ομάδες, μία (1) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία.

Β ΦΑΣΗ
1.Σε περίπτωση μη υποβιβασμού σωματείου ή υποβιβασμού ενός ( 1 ) σωματείου της δύναμης μας από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία ισχύουν τα ανωτέρω αναφερόμενα στην παράγραφο PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ και Α ΦΑΣΗ.
Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2019 – 2020 θα υποβιβαστούν συνολικά τρείς (3) ομάδες, μία (1) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία.

2.Σε περίπτωση υποβιβασμού δύο (2) ή και των τριών ( 3 ) σωματείων της δύναμής μας, από την Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες με τον εξής τρόπο: Οι νικητές των δύο (2) ζευγαριών της Α ΦΑΣΗΣ, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του ανώτερου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτυ ) του χαμηλότερου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή, ο οποίος θα παραμείνει στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία και ο ηττημένος θα υποβιβασθεί στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/2020.
Σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνων κατάταξης υποβιβασμού play out , υποβιβάζονται απευθείας στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν την 9η την 10η και 11η θέση κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου 2018/2019
Έτσι στην Α ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2019/2020 θα υποβιβαστούν συνολικά τέσσερις (4) ομάδες, η μία απευθείας και τρεις (3) με την διαδικασία των PLAY OUT.

Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2019/2020 θα απαρτίζεται από δώδεκα (12) ομάδες.

More in Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ