Γ’ Εθνική: Αυξήθηκε έως πέντε, η συμμετοχή παικτών άνω των 33 ετών – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Γ’ Εθνική: Αυξήθηκε έως πέντε, η συμμετοχή παικτών άνω των 33 ετών

Λύθηκε το θέμα που είχε δημιουργηθεί και αφορά στη συμμετοχή παικτών άνω των 33 ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 παράγραφος 16 του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) δεν επιτρέπεται «η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή σε αγώνα περισσοτέρων των πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών».
Παρόλα αυτά στην προκήρυξη Πρωταθλήματος από την ΕΠΟ αρχικά προβλέφθηκε «η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών», δηλαδή η χρησιμοποίηση ενός λιγότερου παίκτη άνω της προαναφερόμενης ηλικίας σε σχέση με το προβλεπόμενο από τον ΚΑΠ!

Ήταν αβλεψία της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, όπου προΐστανται δυο έμπειροι πρόεδροι Ενώσεων και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, συγκεκριμένα ο Σταύρος Ψαρόπουλος (ΕΠΣ Λέσβου) που είναι πρόεδρός της και ο Παναγιώτης Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών) που είναι αναπληρωτής, να μη δουν αρχικά πως στον νέο ΚΑΠ είχε αυξηθεί το όριο.

Τελικά, επειδή ο ΚΑΠ υπερισχύει, άλλαξε η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής κάτι που το πέρασαν και στο αναρτημένο κείμενο στη σελίδα της ΕΠΟ. Κι έτσι, και τυπικά οι 33αρηδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανέρχονται στους 5.
Ως τέτοιοι λογίζονται όσοι έχουν γεννηθεί πριν τις 1/1/1986, δηλαδή μέχρι και 31/12/1985.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ