Βάιος Στεργιόπουλος: Το lockdown επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Βάιος Στεργιόπουλος: Το lockdown επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος

Ο νεαρός τεχνικός του Εδεσσαϊκού Βάιος Στεργιόπουλος κλήθηκε να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής, βασιζόμενος σε πολλά νέα παιδιά και κάποιους λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Ο ανερχόμενος τεχνικός δέχθηκε με ευχαρίστηση να μιλήσει στο PellaSports για κάποια πράγματα, όπως τα έζησε στο φετινό πρωτάθλημα που αν και κουτσουρεμένο, σίγουρα πρόσφερε συγκινήσεις και είχε τις δικές του δυσκολίες.

Δείτε τι απάντησε στις ερωτήσεις του PellaSports, ο Βάιος Στεργιόπουλος, παρακάτω:

Η πρώτη σου σεζόν στον πάγκο του Εδεσσαϊκού ήταν επιτυχημένη με την παραμονή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

– Ο βασικός στόχος της ομάδας ήταν η παραμονή στην κατηγορία, οπότε θεωρώ ότι πετύχαμε σαν ομάδα. Προσωπικά, θα ήθελα μία καλή βαθμολογική θέση, αλλά όπως φάνηκε ήταν δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Στην αρχή της χρονιάς ολοι γνωρίζουμε ότι ξεκίνησες σαν βοηθός του Βασίλη Ασλανίδη και μετά δέχτηκες πρόταση για να είσαι ο πρώτος προπονητής. Πως δέχθηκες αυτή την πρόκληση;

– Γνώριζα ότι θα ήταν μία δύσκολη αποστολή, με βάση τα φετινά δεδομένα, να αναλάβω ως πρώτος προπονητής του Εδεσσαϊκού. Δέχτηκα την πρόκληση με χαρά, αλλά και ευθύνη, αφού ο Εδεσσαϊκός είναι ιστορικό σωματείο και οι απαιτήσεις πάντα είναι μεγάλες. Θεώρησα ότι ήταν υποχρέωσή μου να στηρίξω την ομάδα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της διοίκησης.

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το μυστικό σας για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής;

– Ο στόχος μας επιτεύχθηκε γιατί ήμασταν μία οικογένεια στα αποδυτήρια και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε βαθμούς και νίκες που λίγοι θα περίμεναν. Το καλό μας ξεκίνημα, μας έδωσε ώθηση για τη συνέχεια.

Οι προθέσεις σου ενόψει της νέας σεζόν ποιες είναι και αν θα ήθελες να συνεχίσεις το έργο σου, στον Εδεσσαϊκό;

– Αυτή τη στιγμή περιμένουμε όλοι μας τις εξελίξεις στην ομάδα και γενικότερα στο ποδόσφαιρο και στην κατηγορία. Οπωσδήποτε, ο Εδεσσαϊκος είναι κομμάτι της ζωής μου εδώ στην Πέλλα και αν υπάρξει κάποια πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας μας θα την εξέταζα πολύ σοβαρά. Αυτή την στιγμή προσπαθώ να αποφορτιστώ από την πίεση της σεζόν και θα εξετάσω το οτιδηποτε προκύψει.

Το φετινό επίπεδο της Γ’ Εθνικής, θεωρείς ότι ήταν καλό ή θα μπορούσε να είναι καλύτερο, παρότι διεξήχθη σε έναν γύρο;

– Το επίπεδο γενικότερα θεωρώ ότι δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Παρόλο, που ο όμιλος διέθετε ομάδες με καλούς ποδοσφαιριστές δεν είδαμε το ανάλογο ποδόσφαιρο. Οπωσδήποτε, το lockdown επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Από το φετινό πρωτάθλημα ποια στιγμή θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη σου;

Η στιγμή που κρατάω περισσότερο από την φετινή σεζόν, είναι η συμμετοχή δύο παιδιών 15 και 16 ετών στην ομάδα στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος, που προέρχονται από την ακαδημία. Εκεί αισθάνθηκα ότι το έργο της ακαδημίας αρχίζει να αποδίδει.

Από αυτά που είδαμε σου αρέσει να δουλεύεις με νέα παιδιά, γιατί πιστεύεις πιο πολύ στους νέους σε ηλικία παίκτες, ενώ κάποιοι συνάδελφοι σου στρέφονται σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, τι έχεις να πεις για αυτό;

– Θεωρώ ότι σε αυτήν την κατηγορία, θα πρέπει να παράγουμε ποδοσφαιριστές, αφού είναι ο προθάλαμος για τα ταλέντα να ανέβουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Βέβαια, η κάθε ομάδα και ο κάθε προπονητής έχουν το πλάνο τους ανάλογα με τους στόχους και τα οικονομικά δεδομένα. Το δύσκολο είναι να δημιουργείς ποδοσφαιριστές και να τους δίνεις το βήμα για το κάτι παραπάνω. Στην Ελλάδα πρέπει να δώσουμε ανάλογη σημασία στην εκπαίδευση των ταλέντων.

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ