Αυτά είπε ο Αντωνίου για το πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είπε ο Αντωνίου για το πλάνο της ΕΠΟ για τη νέα Γ’ Εθνική

Γνωστή είναι η πρόθεση της ΕΠΟ σε βάθος τριετίας η Γ’ Εθνική να απαρτίζεται από τέσσερις ομίλους αντί για δέκα που είναι φέτος.

Για το θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου στην εφημερίδα «Μetrosport» τόνισε:

«Η Γ’ Εθνική είναι περιφερειακό πρωτάθλημα και για μένα θα πρέπει να γίνει εθνικό, για να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βγαίνουν λιγότερες ομάδες στη Γ’ Εθνική. Η προκήρυξη θα έρθει στο διοικητικό συμβούλιο από την επιτροπή διοργανώσεων και το ΔΣ της ΕΠΟ θα αποφασίσει για το μέλλον της επόμενης Γ’ Εθνικής.

Εκεί πιστεύω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική για να μπορούμε να φτάσουμε σε βάθος τριετίας στους τέσσερις ομίλους στη Γ Εθνική. Του χρόνου το καλοκαίρι λογικά θα πρέπει να γίνουν κάποια μπαράζ ώστε π.χ. αντί 56 ομάδες να ανεβούν στη Γ’ Εθνική 28 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Θα είναι μια ευκαιρία καθώς από ότι φαίνεται θα πάμε σε αναδιάρθρωση Super League 2 και Football League, να κάνει και η Γ’ Εθνική την αναδιάρθρωση της».

Σχετικά με τον υποβιβασμό λιγότερων ομάδων φέτος από τη Γ’ Εθνική είπε:

«Καλό είναι να μην αλλάζουν οι προκηρύξεις. Είναι ένα θέμα που αν έρθει στο συμβούλιο θα συζητηθεί εκεί».

Πότε θα ξέρουμε για τον αριθμό ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά;

«Όταν συζητηθεί η προκήρυξη για το επόμενο Πρωτάθλημα. Γύρω στον Αύγουστο».

Ανοίγουν και οι ακαδημίες τι λέτε;

«Είναι θετική εξέλιξη και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για αυτό. Είναι κάτι που το περιμένουν οι ακαδημίες και για αυτό τον μήνα Ιούνιο θα διοργανώσουμε στην ΕΠΣ Πέλλας αγώνες για τα τμήματα υποδομής. Το κάνουμε για να παίζουν τα παιδιά και να μην αποσπαστούν από το ποδόσφαιρο. Ο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος είναι κοντά για την επανέναρξη των Πρωταθλημάτων οπότε είναι μια ευκαιρία για να μπούμε λίγο στην κανονικότητα».

 

Πηγή: mikriliga.com

ΣΧΟΛΙΑ

4 Comments

 1. Ανώνυμος

  12 Μαΐου 2021 at 10:30

  το ζήτημα είναι να χάσει η Τρίγλια! Τα άλλα τα βρίσκουμε…

 2. Ανώνυμος

  12 Μαΐου 2021 at 10:00

  Εαν δεν παραδίδει μια ομάδα ονομαστική λίστα με 200 διαρκείας με ΑΦΜ και αριθμούς τραπέζης δεν θα επιτρέπεται σε εθνική κατηγορία.

 3. ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

  12 Μαΐου 2021 at 09:59

  κρίνεται η Γ εθνική κάθε αγωνιστική.Όσο πιο χάλια επίπεδο τόσο και χαμηλότερες οι προοπτικές της.η Ελλάδα σηκώνει λίγες ομάδες στην Super Leg 1 λίγες και στη SL2 και στη FL. Αρα και στη Εθνική. οι ομάδες ενώνονται…δεν μπορεί να έχει ομάδα και η Σωτήρα και η Μαργαρίτα και το Κλεισοχώρι.Θα ενωθούν και έχουν μία.Αν δεν μπορούν να ενωθούν ,δεν θα έχουν καμία.

 4. Ανώνυμος

  11 Μαΐου 2021 at 19:39

  Το ζήτημα για την Πέλλα είναι ένα.
  Πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τον 2ο όμιλο.
  Κύριε Αντωνίου, Αντιπρόεδρε της ΕΠΟ, πάρτε γρήγορα μια απόφαση γιατί οι ομάδες μας καιγονται!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ