Αυστηροποίηση ποινών για τα «στημένα» ζητεί η ΕΕΑ από τον Βασιλειάδη – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αυστηροποίηση ποινών για τα «στημένα» ζητεί η ΕΕΑ από τον Βασιλειάδη

Τα μέλη της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού συζήτησαν την Πέμπτη (9/11) το θέμα των «ύποπτων» αναμετρήσεων και την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα μπορεί η Επιτροπή να επιβάλει σοβαρές ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένες αναμετρήσεις.

Οπως αναφέρει η «Live Sport» τα μέλη της ΕΕΑ αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με την οποία θα του ζητήσουν να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να αποκτήσει η Επιτροπή την αρμοδιότητα να επιβάλει κυρώσεις στις ομάδες, των οποίων τα παιχνίδια ενεργοποιούν τους μηχανισμούς της Sportradar.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η ΕΕΑ δεν επιβάλει ποινές σε ομάδες που εμπλέκονται σε «ύποπτες» αναμετρήσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τους φακέλους που στέλνει η UEFA και ως εκ τούτου τις απαλλάσσει με το αιτιολογικό των μη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Βασιλειάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε επισημάνει την ανάγκη η ΕΕΑ να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών:

«Το θέμα είναι να λειτουργήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενδεχόμενα και με νομοθετική βοήθεια ώστε να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή εκείνων που προσπαθούν να επιβάλλουν μη σύννομους κανόνες. Όμως τα βασικά είναι τα θεσμικά, οι αλλαγές στις δομές που έχουμε συμφωνήσει με τη FIFA και την UEFA. Το θέμα είναι να δώσουν κι αυτοί τη μάχη μέχρι τέλους, γιατί εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα».

More in ΓΕΝΙΚΑ