Από 14 έως 11 οι ομάδες στους 8 ομίλους – Οι σκέψεις για τη νέα Γ’ Εθνική – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Από 14 έως 11 οι ομάδες στους 8 ομίλους – Οι σκέψεις για τη νέα Γ’ Εθνική

Με 98-99 ομάδες το νέο πρωτάθλημα – Όμιλοι από 11 έως 14 ομάδες

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο σχεδιασμός της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν, αν και υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες του liganews.gr, 99 ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα, που θα χωριστούν σε 8 ομίλους. Ωστόσο εκκρεμεί η υπόθεση της προσφυγής των Δόξας Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το μπαράζ ανόδου στη Football League, αλλά και η προσφυγή των Ολυμπιακού Βόλου και Νίκης Βόλου, αναφορικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα.

Βάσει του πρώτου σχεδιασμού, που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ελαφρώς ανάλογα με τις αποφάσεις του Διαιτητικού, η ΕΠΟ σχεδιάζει να έχει έναν όμιλο των 14 ομάδων, τρεις των 13 ομάδων, έναν των 12 ομάδων και τρεις των 11 ομάδων. Στους μικρότερους αριθμητικά ομίλους θα συμμετέχουν οι νησιώτικες ομάδες, μαζί με αυτές της Αθήνας, του Πειραιά και κάποιων από την Πελοπόννησο, προκειμένου να μοιραστεί το κόστος των ταξιδιών.

Πάντως, τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις για τον καταρτισμό των ομίλων, την κλήρωση του πρωταθλήματος και την οριστική ημερομηνία της σέντρας στη Γ’ Εθνική, η οποία μετατέθηκε για τις 24/9, αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοργανώσεων την Παρασκευή 8/9.
Οι δικαστικές αποφάσεις αναμένονται να εκδοθούν την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για το νέο πρωτάθλημα.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ