Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 20 πρόσωπα για πλαστές ενημερώτητες στην ΕΠΟ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 20 πρόσωπα για πλαστές ενημερώτητες στην ΕΠΟ

Όπως μετέδωσε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης παρέδωσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών τη δικογραφία της υπόθεσης των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημερωτήτων που χρησιμοποιούνταν έως το 2011 στην ΕΠΟ για να γίνονται μεταγραφές.

Ο κ. Ανδρεάδης μελέτησε 15.000 περίπου σελίδες από το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για 66 πλαστές ή μη έγκυρες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες 27 ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η έρευνα ξεκίνησε από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση και αφορά στην περίοδο 2012-2014. Αρχικά είχαν εμπλακεί 38 φυσικά πρόσωπα, πρόεδροι ομοσπονδιών, πρόεδροι ομάδων, στελέχη της ΕΠΟ (αιρετά και υπάλληλοι) καθώς και δικηγόροι.

Ο ανακριτής απήγγειλε κατηγορίες σε 20 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τρεις πρόεδροι της ΕΠΟ (Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Σαρρής) και δύο πρώην πρόεδροι της ΕΙΜ/ΕΠΟ, Αρης Σταθόπουλος και Θόδωρος Κουρίδης.

Ο κ. Σταθόπουλος υπήρξε επί μακρόν μέλος του ΔΣ, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσημίας και τώρα δήμαρχος Οιχαλίας, ενώ ο κ. Κουρίδης ήταν μέχρι πριν τρία χρόνια ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ.

Ο κ. Ανδρεάδης εντόπισε δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος: την πλαστογραφία και την απάτη.

Πάντως, το Συμβούλιο Εφετών έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για να κρίνει ποιοι από τους 38 θα παραπεμφθούν ή όχι σε δίκη.

More in ΓΕΝΙΚΑ