Ανάκριση Πέλκα από τον Junior ρεπόρτερ Ιησού – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ανάκριση Πέλκα από τον Junior ρεπόρτερ Ιησού

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Πέλκας, με τον μικρό Ιησού να του κάνει μία μικρή ανάκριση αλλά να μας δίνει κι ένα μάθημα ζωής, στην προσπάθεια του να σταθεί στα πόδια του και να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο, που είναι και ο στόχος του, όπως αναφέρει η ΠΑΕ.

«Μια ανθρώπινη ιστορία δύναμης και θέλησης. Ένα μάθημα ζωής από ένα μικρό παιδί που βρέθηκε στην Ελλάδα και βρήκε το σθένος ν’ αλλάξει τα πάντα με όπλο του το χαμόγελο. Αυτή είναι η ιστορία του Ιησού πριν ο ίδιος… ανακρίνει τον Δημήτρη Πέλκα.

Ο Ιησούς είναι οκτώ χρονών, βουλγαρικής καταγωγής και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 μαζί με τους γονείς του και τα τρία ετεροθαλή αδέρφια του. Ο μικρός εκ γενετής έφερε ένα πολυσύνθετο και σπάνιο σύνδρομο με την ονομασία «GOLLOP-WOLFGANG«. Πρόκειται για μια πολύ σπάνια μορφή δυσπλασίας με σχισμή στο χέρι και το πόδι (εκτροδακτυλία).

Παρουσίαζε απλασία κνημών και συγγενή δυσπλασία κάτω άκρων με τετραποδική βάδιση. Τον Μάιο του 2014 κι αφού με παρέμβαση της ΜΚΟ «Άρσις» άρχισε να πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό στο ύψος των γονάτων με απώτερο στόχο την τοποθέτηση πρόσθετων μελών.

Δεδομένης της ηλικίας του ο Ιησούς καταλάβαινε όλη την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ξαφνικά, απροειδοποίητα και χωρίς την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία. Γι’ αυτό και μετά το χειρουργείο έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τα πόδια του. Έκτοτε το να σταθεί στα πόδια του και να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο έγινε στόχος ζωής.

Έναν στόχο στον οποίο τον βοήθησε ο ΠΑΟΚ με συγκέντρωση χρημάτων από το ματς με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) Ραμπέα Ιατρίδου, η εταιρία CRC-Chronopoulos Rehabilitation Center.

Παράλληλα με τον αγώνα του να σταθεί ξανά στα πόδια του ο Ιησούς σημειώνει κι εντυπωσιακή πρόοδο στο σχολείο. Μέσα σ’ ένα χρόνο έμαθε να μιλάει και να διαβάζει ελληνικά, ενώ το μόνο που ήξερε όταν άρχισε τα μαθήματα ήταν η έκφραση «γεια σου φίλε».

Ο μικρός μαχητής της ζωής από τον Φεβρουάριο 2017 κι έπειτα είναι μόνιμος… επισκέπτης της Τούμπας βλέποντας όλους τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Της ομάδας της οποίας το έμβλημα βρίσκεται και στα προσθετικά του πόδια».

Δείτε εδώ την ξεχωριστή συνέντευξη

 

More in ΓΕΝΙΚΑ