Αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων σε ερασιτεχνικά σωματεία και ακαδημίες – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίτημα για επανεκκίνηση των προπονήσεων σε ερασιτεχνικά σωματεία και ακαδημίες

Η Επιτροπή αθλητικών ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ, στον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά, στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στη ΓΓΑ ζητά την επανεκκίνηση των προπονήσεων σε ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία και ακαδημίες.

Συγκεκριμένα η επιστολή την οποία υπογράφουν πολλοί προπονητές αλλά και αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χιλιάδες αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παιδιά από τις ακαδημίες απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα με κίνδυνο τη σωματική και πνευματική τους υγεία. Στερούνται το δικαίωμα στην άθληση με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τον αθλητισμό, που συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ώστε να μάθουν να συνεργάζονται, να αγωνίζονται, να παλεύουν για ένα κοινό σκοπό αλλά και να αναπτύσσουν τις σωματικές τους ικανότητες.

Για όσο διάστημα λειτούργησαν τα σωματεία αποδείχτηκε ότι υπάρχει πειθαρχία ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε, που δεν θέλουμε να κολλήσουμε τις συνανθρώπους μας. Εμείς είμαστε που έχουμε δείξει όλο αυτό το διάστημα την ατομική ευθύνη που ζητάει η κυβέρνηση. Αυτό που δεν έχουμε δει καθόλου είναι η κρατική ευθύνη. Ακούμε την κυβέρνηση ότι ο αθλητισμός βρίσκεται μέσα στις τέσσερις πηγές μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που όλες οι ακαδημίες είναι κλειστές, τη στιγμή που λειτουργεί μόνο η «βιτρίνα» του αθλητισμού, και που βάσει επίσημων στοιχείων έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 40788 τεστ στον ενεργό επαγγελματικό ή μη αθλητισμό και μόλις 168 βρέθηκαν θετικά, διασκορπισμένα από τον περασμένο Μάιο. Δικαιολογημένα είδαμε την αντίδραση των αθλητών σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και πρωτόκολλα, όσο αυστηρά και να είναι, για αυτό τώρα αιτούμαστε την επανέναρξη κάθε αθλητικής δραστηριότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε αθλήματος με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους αθλητές και προπονητές με ευθύνη του κράτους.

Την επιστολή υπογράφουν 77 φυσικά πρόσωπα από το χώρο του ποδοσφαίρου και 36 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: metrosport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

2 Comments

 1. Στα βήματα του Ρολαντινιο

  6 Απριλίου 2021 at 10:04

  Ανώνυμος. Καταρχήν δεν λέει για επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Λέει μόνο για προπονήσεις για τις οποίες δεν ξέρω τι λένε οι πρόεδροι αλλά όλοι ερασιτέχνες θέλουμε να ξεκινήσει. Όσο για τις ακαδημίες δε με νοιάζει αν οι υπεύθυνοι θέλουν να ξεκινήσουν για τα λεφτά αλλά ξέρω ότι όσο δεν ξεκινάν οι ακαδημίες τα παιδιά χάνουν την επαφή με το ποδόσφαιρο τον αθλητισμό και αυτό θα έχει συνέπειες για αυτά στο μέλλον. Και για την υπομονή που λες ξέρουμε. Οι δύο επόμενες βδομάδες είναι οι τελευταίες και οι πιο κρίσιμες. Λίγο υπομονή ακόμα.

 2. Ανώνυμος

  5 Απριλίου 2021 at 22:09

  Ποιος πρόεδρος ερασιτεχνικης ομάδας μωρέ θέλει πρωτάθλημα; Τρελλαθηκατε; Οι μόνοι που θέλουν και έχουν ωραίες απόψεις είναι οι υπεύθυνοι Ακαδημιών για το χρήμα μαζωμα από τα πιτσιρίκια.
  Κάντε λιγάκι υπομονή και έπειτα από 100,120 μέρες όλα θα ξαναρχίσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ