Ήταν κάποτε οι παχιές αγελάδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ήταν κάποτε οι παχιές αγελάδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Η πραγματικά μεγάλη κρίση που βρίσκεται η Ελλάδα έχει χτυπήσει και το φυτώρια του ποδοσφαίρου και πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Δύσκολα βέβαια σε σχέση με τις εποχές των “παχιών αγελάδων” όπου κόσμος και κοσμάκης έβγαζε γερό χαρτζηλίκι από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι πιο παλιοί στον χώρο γνωρίζουν τι γίνονταν τέτοιες εποχές έξω από τα γραφεία των ομάδων αλλά και σε καφετέριες, ταβέρνες κτλ μεταξύ παραγόντων και ποδοσφαιριστών, με τις διαπραγματεύσεις του τύπου θέλω να έρθω στην ομάδα σας αλλά οι άλλοι μου δίνουν παραπάνω, θα το σκεφτώ αλλά ανεβάστε λίγο την χρηματική προσφορά και πάει λέγοντας με τις μέρες της μεταγραφικής περιόδου λιγότερες αλλά και χωρίς χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ίσως ήρθε η ώρα πλέον να καταλάβουν όλοι την πραγματικότητα, ίσως πρέπει να καταλάβουν άπαντες ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στις ρίζες του και να υπηρετηθεί η ιδέα του όπως πρέπει και λέει η λέξη ερασιτεχνικά. Ίσως ήρθε η στιγμή που ο ρομαντισμός θα επικρατήσει έναντι αυτών που λόγω υπερβολικών φιλοδοξιών είχαν την απαίτηση οι ομάδες να λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα με τρύπιες και ταλαιπωρημένες τις τσέπες!

Βέβαια από την άλλη είναι λογικό όταν απασχολείς έναν άνθρωπο 4-5 φορές την εβδομάδα, όταν απαιτείς να αφήνει την οικογένεια του για να έρθει να προσφέρει, να εργαστεί σκληρά, για να πετύχει τους στόχους που εσύ έχεις θέσει, τότε θα πρέπει όταν επιστρέφει στο σπίτι και να έχει μαζί του καμιά πίτσα ή σάντουιτς ή γύρους και καμιά σακούλα ψώνια από κάποιο σούπερ μάρκετ για να φάει η φαμίλια και να γλυτώσεις την ….παντόφλα ή στην καλύτερη την γκρίνια της συντρόφου σου και όχι μόνο να της πας τα λασπωμένα ρούχα, τα οποία πρέπει να μπούν στο πλυντήριο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να πάει χαμηλά η μπάλα από όλες τις πλευρές και να δούν ψύχραιμα και συνετά όλες οι πλευρές τι επιδιώκουν από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να το δούνε όλοι προς όφελος για την νέα γενιά όπου θα μπορεί να βρει μια διέξοδο, όπου θα το ευχαριστιέται αρχικά σαν χόμπι και στην συνέχεια να το δει σαν σκαλοπάτι, αν το αξίζει για την περαιτέρω εξέλιξη του.

Οι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι του χώρου, θα πρέπει να το δουν σαν ένα χώρο όπου θα περνάνε καλά, θα κάνουν φίλους, θα αθλούνται σε ιδανικές συνθήκες, βοηθώντας τα νέα παιδιά για να μπουν πιο εύκολα στην κοινωνία.

Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τους άλλους συντελεστές που θα πρέπει να έχουν την δική τους συμβολή στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που θα πρέπει για όλους, να είναι η μικρή Ιθάκη τους, όπου ο καθένας θα νιώθει ωραία και ήρεμα και όχι να λειτουργεί σαν ένα νευρικό πλάσμα που θα πρέπει να κερδίσει ένα παιχνίδι με τον οποιοδήποτε τρόπο, σε ένα χώρο που ο κύριος στόχος θα πρέπει να ειναι η παραγωγή πολιτισμού είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικών χώρων…

More in ΓΕΝΙΚΑ