Έτσι θα γίνουν τα πρωταθλήματα της Ελλάδας!! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτσι θα γίνουν τα πρωταθλήματα της Ελλάδας!!

 

Κλειδώνει η απευθείας άνοδος των πρωταθλητών των 8 ομίλων της Γ’ Εθνικής ενώ σε αναμονή θα βρίσκονται και οι δευτεραθλητές προκειμένου να κερδίσουν κάποια θέση για την άνοδο. θεωρείται πλέον βέβαιο πως οι πρωταθλητές των 8 ομίλων θα βρεθούν τη νέα χρονιά στην Football League, ενώ θέση στην ημιεπαγγελματική αυτή κατηγορία, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσουν και οι δευτεραθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με την επικείμενη αναδιάρθρωση που επιμελείται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνεργασία με ΕΠΟ, Super League, Football League, θα ευνοήσει τους νικητές των ομίλων να ανέβουν κατηγορία χωρίς αγώνων μπαράζ. Πιθανότατα στην διαδικασία των μπαράζ να ριχτούν οι δευτεραθλητές των ομίλων ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων που επιθυμούν οι ιθύνοντες για τη νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες (να είναι λιγότερες από τον αρχικό αριθμό των 6 ή 7 που προβλέπεται να υποβιβαστούν αυτή την στιγμή, ανάλογα των αριθμό ομάδων του κάθε ομίλου). Ετσι σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού θα υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Super League1 (14 ομάδες), η Super League2 (12 ομάδες), η ημιεπαγγελματική Football League (πιθανότατα 14 ομάδες) και θα ακολουθεί η Γ’ Εθνική (4η τη τάξη κατηγ.) που θα συμμετάσχουν οι πρωταθλητές των ΕΠΣΧ.

Ετσι λοιπόν το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη που θα το καθορίζει πλήρως!!!!!

Θωμάς Ευθυμιάδης
Αθλητικογράφος
Χαλκιδική

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ