Άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας… – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας…

Το pellasports.gr είναι στην ευχάριστη θέση να αφιερώσει λίγο χώρο για έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο  από πολλά μετερίζια. Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό με καταγωγή από τα Μεγάλα Λειβάδια Μιχάλη Κουφουνάκη που έχει βάλει την σφραγίδα του στις σχέσεις του ελληνικού με το ιταλικό ποδόσφαιρο καθώς αποτελεί τον πρεσβευτή του ιταλικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και τυγχάνει τεράστιου σεβασμού στην γειτονική χώρα.

Ο 69χρονος  Μιχάλης Κουφουνάκης ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον χώρο συνεργαζόμενος με την εφημερίδα Αθλητικά Νέα σε ηλικία 17 ετών με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ενώ στην συνέχεια μεταπήδησε στην Αθλητική Φωνή και εν συνεχεία στα Σπορ του Βορρά και στην Αθλητική Βορείου Ελλάδος. Το 1969 σπουδάζει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πίζας και το 1972 και γνωρίζοντας άπταιστα την ιταλική γλώσσα συνεργάζεται με την εφημερίδα του Μιλάνου il giorno για μια ολόκληρη τετραετία μεταδίδοντας μάλιστα τον αγώνα της ΑΕΚ με την Μίλαν για το κύπελλο πρωταθλητριών Στην συνέχεια συνεργάζεται με το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι της Ιταλίας RETE ORO.

Το 1990 αναλαμβάνει την Αθλητική εκπομπή του ΤΙΜΕ και εν συνεχεία κάνει εκπομπές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε EYROPE1, ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΚΟΣΜΟΣ ΤV. Στην συνέχεια θα διατελέσει παράγοντας στον Φίλιππο Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης και μετέπειτα για 12 χρόνια ήταν στο ΔΣ της ΕΠΣ Μακεδονίας προσφέροντας τις υπηρεσίες του. Ο εκλεκτός αυτός θιασώτης του ποδοσφαιρου είναι ο άνθρωπος οπου με δική του πρωτοβουλία η μικτή ομάδα της ΕΠΣ Πέλλας μετέχει τα τελευταία χρόνια στο  διεθνές τουρνουά της Ρώμης(Roma caput mundi)  με τις ομάδες να φιλοξενούνται στην Λουτρόπολη του  Fiuggi ενώ προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να προβάλλει την Μακεδονία αλλά και την Ελλάδα γενικά, καθώς έχει τιμηθεί ουκ ολίγες φορές από τους υπεύθυνους του Ιταλικού ποδοσφαιρου σε μεγάλες συγκεντρώσεις,δείγμα της εκτίμησης προς το πρόσωπο του,όπου με δάκρυα στα μάτια σαν άξιος εκπρόσωπος της χώρας μας μίλησε με συγκίνηση για τους Έλληνες.

Ενας άνθρωπος που πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια για όσα έχει κάνει αλλά και για αυτά που συνεχίζει και ονειρεύεται να κάνει

More in ΓΕΝΙΚΑ