Άνοδος από την Α’ Κατηγορία στην Α1 – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοδος από την Α’ Κατηγορία στην Α1

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων ανέρχονται απ’ ευθείας στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2019/2020.

PLAY OFF – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στην διαδικασία αυτή συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στην βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους, στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά εφόσον η διαφορά τους είναι μικρότερη ή ίση των τριών (3) βαθμών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι ) του χαμηλότερου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή . Οι νικητές των παραπάνω αγώνων κατάταξης play off, εφόσον διεξαχθούν ή άλλως αυτοί που κατέλαβαν της 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου 2018/19, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνα κατάταξης, σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανέρχεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/20. 1.

Σε περίπτωση υποβιβασμού ενός (1) σωματείου της δύναμής μας από την Γ’ Εθνική κατηγορία, ισχύει η παραπάνω διαδικασία ανόδου για την Α1 ερασιτεχνική κατηγορία. 2.Σε περίπτωση υποβιβασμού δύο (2) ή και τριών (3) σωματείων της δύναμής μας από την Γ’ Εθνική κατηγορία, θα ανέλθουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων της Α ερασιτεχνικής κατηγορίας εφόσον η βαθμολογική διαφορά τους από τον 2ο του κάθε ομίλου, είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων βαθμών. Σε διαφορετική περίπτωση ο 1ος του κάθε ομίλου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του, τον 2ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι, για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση νίκης (είτε στον κανονικό αγώνα είτε στην διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι ) του 2ου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή.

Με βάση τα παραπάνω, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019/20 θα ανέλθουν στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας δύο (2) ομάδες.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ