UEFA: Βάζει «stop» στο νόμο για την αναγνώριση των πτυχίων του ΤΕΦΑΑ και άλλων Σχολών από την ΕΠΟ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

UEFA: Βάζει «stop» στο νόμο για την αναγνώριση των πτυχίων του ΤΕΦΑΑ και άλλων Σχολών από την ΕΠΟ

Ο νέος αθλητικός νόμος Αυγενάκη επιχείρησε να αναγνωρίσει τους πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ που έχουν ειδικότητα το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό η UEFA φέρεται να το θεωρεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκηση, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια η ΕΠΟ επιθυμεί ακόμα και οι πτυχιούχοι από πανεπιστήμια γυμναστές να περνούν από τα σεμινάριά της (καταβάλλοντας και τα σχετικά παράβολα) για να εξασφαλίζουν τις αντίστοιχες άδειες και να κάθονται στους πάγκους ομάδων.

Μένει να φανεί αν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή αν θα επιμείνει η ΕΠΟ και η UEFA στην αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης του νόμου, για την οποία ζητεί να εισαχθεί εξαίρεση. Το επίμαχο τμήμα της επιστολής των FIFA-UEFA στην ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

Σύμβαση Προπονητικής

Ο Νόμος ρυθμίζει ρητά την αναγνώριση των διπλωμάτων προπονητικής και συναφή ζητήματα. Αυτό υπονομεύει τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA, η οποία έχει υπογραφεί από την ΕΠΟ. Είναι ως εκ τούτου επιβεβλημένο το μέρος του Νόμου που αναφέρεται στη Σύμβαση Προπονητικής, να μην ισχύσει για το ποδόσφαιρο και να εισαχθεί εξαίρεση στον Νόμο όσον αφορά τη Σύμβαση Προπονητικής της UEFA.

 

Πηγή: mikriliga.com

3 Σχόλια

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  13 Δεκεμβρίου 2020 at 21:26

  Η ΕΠΟ όπως πάντα μέσα στην παραπληροφορηση,παραπλανοντας τον κόσμο σύμφωνα με τα οικονομικά της συμφέροντα. Στο άρθρο 3, παράγραφο 4 «UEFA Coaching Convention 2020» αναφέρεται ότι «δεν θίγει το δικαίωμα ενός συμβαλλόμενου μέρους να αποδεχτεί οποιαδήποτε εθνικά προσόντα ή ισοδύναμα προσόντα αναγνωρισμένα βάσει της εθνικής ή ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σκοπούς των εγχώριων αγώνων ή άλλων δραστηριοτήτων προπόνησης στην επικράτειά του».
  Αυτή είναι η θέση της UEFA, για όποιον έχει παραμυθιαστεί. Εν ολίγοις λέει ότι η σύμβαση δεν μπορεί να επιβάλει στα μέλη της, δηλ. τις ομοσπονδίες, να μην αποδέχονται εθνικά προπονητικά προσόντα. Τα ελληνικά προπονητικά προσόντα διασαφηνίζονται από το κράτος.

 2. Ανώνυμος

  13 Δεκεμβρίου 2020 at 16:21

  Θα φανεί κι αυτό…..αν ισχύει και στα υπόλοιπα κράτη….η μόνο στην Ελλάδα….

 3. Ανώνυμος

  13 Δεκεμβρίου 2020 at 16:18

  Άλλη μια παραποίηση στοιχείων… Αυτό που αναφέρει η ΟΥΕΦΑ αφορά το μητρώο σωματείων το οποίο απαιτεί κάθε σωματείο να έχει προπονητή με άδεια άσκησης επαγγέλματος την οποία δεν κατέχει κανένας μην τελειόφοιτος πανεπιστημίου.Επί της ουσίας η ΟΥΕΦΑ δε. Λέει να αποκατασταθεί η αδικία κατά των αποφοίτων τέφαα με την αναγνώριση τους απλά ζητάει να δινει το κράτος άδεια άσκησης επαγγέλματος και στους προπονητές που έχουν πιστοποιητικά μόνο από την ΕΠΟ. Θα πρέπει η ΕΠΟ να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποτελεί μονοπώλιο. Επίσης να κοιτάξει να ρίξει τις τιμές στα διπλώματα γιατί νομίζει ότι έχουμε την οικονομία Αγγλίας η Γερμανίας.. Τα διπλώματα είναι πανάκριβα και αν βάλεις ταυτότητες τριετίας σχολές ανανέωσης, σχολές επανεξέταση έκδοση πιστοποιητικου και τους συνδεσμους προπονητών ένας προπονητής πχ ουεφα β που δουλεύει ερασιτεχνικα θα πρέπει η να απαιτεί από το σωματείο μεγάλο μισθό η να δουλεύει για την ΕΠΟ. Μιλάμε για αισχροκερδια μεγάλη… Τα σωματεία(πρόεδροι) και οι προπονητές ειναι λες και συντηρουν ολόκληρη την επο και τώρα τους πειράζει που πάει να αποκατασταθεί μια αδικία χρόνων επειδή θα χάσουν τα τρελά τους παράβολα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ