Όταν έχεις ένα μεγάλο ταλέντο… «απομόνωσε»” τον πατέρα του”! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Όταν έχεις ένα μεγάλο ταλέντο… «απομόνωσε»” τον πατέρα του”!

 

Είναι τελικά οι γονείς “σύμμαχοι” ή “εχθροί” στην προσπάθεια των παιδιών – ταλέντων να φτάσουν στην επιτυχία και να διακριθούν;

Υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους… Που φαίνεται ότι είναι μπροστά από τους συνομήλικούς τους… Σε ευφυΐα, σε ποιότητα, σε τεχνική, σε ικανότητες. Πολλά, ωστόσο, εξ’ αυτών δεν συνεχίζουν να ξεχωρίζουν και μετά την ενηλικίωσή τους. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτεται στους γονείς και την πίεση που ασκούν στα παιδιά τους ώστε να “μεγαλώσουν” πριν την… ώρα τους.

Ο 54χρονος Αργεντινός πρώην τεχνικός των Μπόκα Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε και εθνικής Χιλής (μεταξύ άλλων), Κλαούδιο Μπόρχι, έκανε μια αμφιλεγόμενη δήλωση και υποστήριξε ότι… “εάν έχεις έναν μεγάλο παίκτη 10 ετών, σκότωσε τον πατέρα του”.

“Στην Αργεντινή ζουν χωρίς κανόνες και οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς να τους δίνουν καλά παραδείγματα. Η παιδεία είναι ελάχιστη και δεν μιλάω για σχολική μάθηση. Για μένα, η γνώση και η ευφυΐα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Για εμένα υπάρχει ευθύνη των προπονητών, αλλά όχι μόνο. Είναι οι γονείς, οι οπαδοί. Η θεωρία μου είναι ότι όταν έχεις ένα μεγάλο παίκτη σε ηλικία δέκα ετών, πρέπει να σκοτώσεις τον πατέρα του γιατί μολύνει το παιδί.

Του λέει τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να παίξει χωρίς καν να έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής” υποστήριξε ο Μπόρχι θέλοντας να αναδείξει τα κακώς κείμενα στην πίεση των γονιών προς τα παιδιά… στον αθλητισμό και όχι μόνο!

 

Πηγή: talentabout.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ