Όλοι «αγαπάνε» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά 1 ώρα δεν έχουν γι’αυτό – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Όλοι «αγαπάνε» το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά 1 ώρα δεν έχουν γι’αυτό

 

Διαβάστε παρακάτω ένα αληθινό άρθρο του Αντώνη Βουλγαράκη, που μιλάει για την ΕΠΣ Μακεδονίας με τα λεγόμενα του να αγγίζουν το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πέραν της Θεσσαλονίκης…

«Μεγάλα λόγια μη μου λες, όσα ακούμε τα ακούσαμε ξανά χίλιες φορές» είναι η φράση που ταιριάζει σε όλα τα μεγάλα μιντιακά μέσα της πόλης.

Όλοι τους αγαπάνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά κανείς τους δεν έχει 1 ώρα «φωνής» γι’αυτό. Δύο τηλεοπτικές εκπομπές έχουν μείνει όλο και όλο. Και αυτές για τις οποίες έχουν ματώσει οι άνθρωποι που της επιμελούνται και τις παρουσιάζουν. Μια φορά την εβδομάδα.
Όλοι έχουν να θυμούνται μια ιστορία για το που ξεκίνησαν, για το τι έζησαν στα ξερά γήπεδα, για την ομάδα του χωριού τους ή της γειτονιάς τους μέσα στη πόλη, αλλά μέχρι εκεί. Μακριά και αγαπημένοι και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, λίγο Άρης και κανένας Ηρακλής μισή ώρα την εβδομάδα.

Πως χτενίστηκε ο Μπίσεσβαρ, πως φτερνίστηκε ο Πασχαλάκης, το σκουφί του Λουτσέσκου και όλα αυτά είναι πλέον το μενού των ΜΜΕ της πόλης. Το junk food της ενημέρωσης.

Κι εγώ από μικρό παιδί στα τσιμέντα της Τούμπας είμαι μεγαλωμένος, καταγράφοντας πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά αυτό που συμβαίνει, έχει καταντήσει αηδία. Όπου να γυρίσεις βλέπεις και ακούς το ίδιο πράγμα.

Καταλήγοντας στο αλησμόνητο ο «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να…». Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο θέμα ενημέρωσης και με τις υπόλοιπες ομάδες της πόλης και δεν αναφέρομαι μόνο για τον Άρη, τον Ηρακλή, μιλάω ακόμα και για τον Απόλλωνα, τον Μακεδονικό, τον Αγροτικό Αστέρα, τον Παύλο Μελά, τον Θερμαικό Θέρμης.

Όσο υπάρχει απαξίωση σε όλα αυτά τα σωματεία οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, στον αφανισμό τους, καθώς δεν θα υπάρχει λόγος για ένα μικρό παιδί να υποστηρίξει μια από αυτές τις ομάδες. Αφού δεν θα υπάρχει πουθενά. Ούτε σε εικόνα, ούτε σε ήχο. Θα είναι όπως ακούμε για την ελληνική επανάσταση του 1821, θα ξέρουμε πολλά γι’αυτήν αλλά κανείς δε θα είναι εν ζωή.

Έτσι και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης. Αυτό που όλοι το κοιτάνε με ύφος μπλαζέ (ναι τώρα μεγαλοπιάστηκαν) αλλά όλοι τους ξεχνάνε πως για να φτάσουν ψηλά τα παιδιά τους, θα πρέπει να περάσουν όλα μέσα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί δε θα παίζουν όλα στην ακαδημία των μεγάλων ΠΑΕ, αλλά θα πρέπει να κάνουν το αγροτικό τους.

 

Πηγή: epsm24.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ