Υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξει τον αθλητισμό – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξει τον αθλητισμό

 

Η κατάσταση που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι και η καλύτερη και όλοι γνωρίζουν ότι το… καράβι βυθίζεται χωρίς να υπάρχει αύριο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να φωνάξει παρών σε όσα βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και να στηρίξει τα σωματεία των τοπικών της διαμερισμάτων, πριν αυτά βάλουν οριστικά λουκέτο και κλείσουν την πόρτα, σπρώχνοντας την νεολαία στον δρόμο που σίγουρα δεν θέλει κανένας.

Θα πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα και σεβασμός στους παράγοντες, στα σωματεία και όσους έχουν την διάθεση να αθλούνται, η κατάσταση των αγωνιστικών χώρων όπου δίνουν καθημερινά το παρών οι αθλητές να είναι σε καλή κατάσταση και η καθαριότητα πέριξ να αποτελεί το σήμα κατατεθέν σε κάθε γήπεδο.

Η στήριξη του εκάστοτε ερασιτεχνικού σωματείου τόσο οικονομικά όσο και ηθικά θα πρέπει να αποτελεί υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάντα βέβαια στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας κάποιων τραγικών αποφάσεων των κυβερνήσεων που ήταν στο τιμόνι της χώρας μας, κόπηκαν οι έστω μικρές επιχορηγήσεις από τη Γ.Γ.Α. προς τα σωματεία, ενώ πλέον σπανίζουν και οι χορηγοί που συντηρούσαν σε μεγάλο βαθμό τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Οι Δήμοι άρα έχουν την υποχρέωση, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων τους βέβαια, να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, βάση κάποιων κριτηρίων που θα αξιολογηθούν από τους υπεύθυνους στον τομέα του αθλητισμού.

Η συμμετοχή των Δήμων κρίνεται απαραίτητη σε αθλητικές δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού, καθώς επίσης και ημερίδες ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη του αθλητισμού, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, είναι γνωστό σε όλους ότι ο αθλητισμός παράγει διάφορα και χρήσιμα οφέλη.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, οι Δήμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να δείξουν ότι με καλή διάθεση και θέληση, μπορούν να κρατήσουν ζωντανό αυτό το σημαντικό κύτταρο της κοινωνίας μας όπως είναι ο αθλητισμός και να συνδράμουν στην ανάσταση του, πριν έρθουν τα χειρότερα.!!!

More in ΓΕΝΙΚΑ