Τόπο στα νιάτα, παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Τόπο στα νιάτα, παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας

Ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελεί ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, μια ομάδα κόσμημα για το ποδόσφαιρο της Πέλλας.

Μια ομάδα- μοντέλο που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας και μάλιστα στην ανώτερη Κατηγορία όπως είναι η Α1.

Με διοίκηση που δεν πανικοβάλλεται κατά την μεταγραφική περίοδο, όπως γίνεται με τους περισσότερους παράγοντες που στο άκουσμα μεταγραφικών ενισχύσεων των αντιπάλων, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχυθούν και να αντιπαρατάξουν τις δυνάμεις τους, οι άνθρωποι του Μέγα Αλέξανδρου συνεχίζουν αυτό που ξέρουν καλά να αποκτούν δηλαδή νεαρά παιδιά, στα οποία δίνουν κίνητρο πολύ πιο ισχυρό από κάποια λιγοστά χρήματα.

Ποιο είναι αυτό το κίνητρο; Μα φυσικά την σωστή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές (τώρα είναι ο Γιάννης Χαρπίδης που επιτελεί φοβερό έργο) και την ευκαιρία να αγωνιστούν, να δείξουν τι αξίζουν και φυσικά να κυνηγήσουν το όνειρο για μια μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.

Οι ομάδες θα πρέπει να παραδειγματιστούν και να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν αυτό το μοντέλο να δημιουργήσουν νεανικά ρόστερ, οι προπονητές να επιδιώξουν μεταγραφές νέων παικτών που να έχουν κίνητρο να διακριθούν, να δουλέψουν σκληρά μαζί τους, ώστε να αναδείξουν παίκτες για να μείνει ζωντανό το κύτταρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Δεν λέμε να φύγουν οι έμπειροι ποδοσφαιριστές από τις ομάδες, ωστόσο είναι λυπηρό να βλέπεις τον πάγκο της κάθε ομάδας να έχει 5-6 πιτσιρικάδες και να είναι βασικοί στην εντεκάδα όλοι οι έμπειροι παίκτες που προπονούνται όποτε θέλουν κάποιοι και όποτε μπορούν κάποιοι άλλοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Για αυτό τον λόγο ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας όχι μόνο επιβιώνει, αλλά το κάνει και με λιγοστά έξοδα όπως πρέπει να γίνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αποτελώντας μια κυψέλη που καλύπτει τις φιλοδοξίες των νεαρών ταλαντούχων παικτών.

More in Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ