Τι συμβαίνει με την Κάρτα Υγείας Αθλητή; – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Τι συμβαίνει με την Κάρτα Υγείας Αθλητή;

Ένα μείζον θέμα έχει έρθει στην επιφάνεια εδώ και περίπου έναν χρόνο, το οποίο ακούει στο όνομα “Κάρτα Υγείας Αθλητή” με τις περισσότερες ομάδες, αν όχι όλες, να… “σφυρίζουν” αδιάφορα.

Πολλές ομάδες ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασίας τους ενόψει της νέας σεζόν και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Πόσοι αθλητές όμως από αυτές, έχουν εξασφαλήσει την συγκεκριμένη κάρτα;

Μετά από δύο παρατάσεις που δόθηκαν, η ΕΠΟ είχε εκδόσει ανακοίνωση με καταληκτική ημερομηνία την 31/07/2019, κάτι που σημαίνει ότι η Κάρτα Υγείας Αθλητή βρίσκεται ήδη σε ισχύ από την 1η του μήνα που διανύουμε.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κανείς αθλητής δε μπορεί να συμμετέχει σε αγώνα αν δεν έχει προσκομίσει την κάρτα υγείας του, ούτε καν στις προπονήσεις. Έτσι λοιπόν οι αθλητές που δεν έχουν πάει ακόμα σε καρδιολόγο για τις απαραίτητες εξετάσεις, δεν έχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς η έναρξη της σεζόν είναι προ των πυλών.

Με τις κυρώσεις για τις ομάδες των οποίων οι αθλητές δεν έχουν την συγκεκριμένη κάρτα να είναι σκληρές και να μην έχουν το δικαίωμα να τους δηλώσουν ούτε στο φύλλο αγώνα, απομένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

 

Κυριάκος Παπαντωνίου

More in ΓΕΝΙΚΑ