Τέρμα το κάπνισμα στα… γήπεδα – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέρμα το κάπνισμα στα… γήπεδα

 

Ο Βασίλης Κικίλιας απέστειλε την εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στις Περιφέρειες της χώρας, απαγορεύοντας και επίσημα το κάπνισμα στα γήπεδα.

Η νέα εγκύκλιος του αντικαπνιστικού νόμου είναι πλέον γεγονός. Ο Υπουργος Υγείας, Βασίλης Κικιλιας, απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας τη νέα εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή τη αντικαπνιστικής νομοθεσίας, η οποία θα έχει άμεση ισχύ.

Στη νέα εγκύκλιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα “σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων”.Στη νέα εγκύκλιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα “σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων”.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά: Ο αντικαπνιστικός νόμος υπήρχε εδώ και χρόνια, απλώς δεν εφαρμοζόταν στον απόλυτο βαθμό. Η υπάρχουσα εγκύκλιος ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει ότι ο κόσμος θα ενημερωθεί εκ νέου για την ύπαρξη του νόμου, όπως και ότι πλέον θα υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι.

Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι η εγκύκλιος αναφέρει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ